Gündem
  • 29.4.2007 15:18

MHP : GERGİNLİK AKP İLE CHP'NİN DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Meral Akşener, “AKP ve CHP gerginlik yaratarak puan kazanmak istiyor. Yaratılan gerilimi her iki parti de danışıklı dövüş olarak ortaya koyuyor” dedi.

MHP Edirne Kadın Kolları'nın Meriç Nehri kenarında bulunan Lalezar Restaurant'ta düzenlediği kaynaşma yemeğine katılan eski İçişleri Bakanı, MHP MYK üyesi Meral Akşener, yaptığı konuşmada hükümet ve muhalefete yüklendi. Türkiye’de ilk kez bir cumhurbaşkanlığı seçiminin mahkemelik olduğunu belirten Akşener, “CHP ve AKP gerginlik yaratarak puan kazanmak istiyor. Yaratılan gerilimi her iki parti de danışıklı dövüş olarak ortaya koyuyor” dedi.

Türk siyasetinde bu aralar bir orta oyunun oynandığını söyleyen Meral Akşener, “CHP kendisi için gerilimi olumlu buldu. AKP de devam ettiriyor. Bu bize bir şey hatırlattı. Tayyip Erdoğan şiir okumuş ve hapse girmişti. Siirt seçimlerinde ise milletvekili seçilerek Başbakan olmuştu. Yine aynı durum, gerginlik ikisine de yarıyor diye gerginlikleri kutuplaşmaları orta oyunu haline getirip oynuyorlar. Yazıktır bu millete, günahtır” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına da değinen Meral Akşener, “Demokrasinin tıkanması doğru değildir. Alparslan Türkeş'in ‘En kötü demokrasi, en iyi askeri yönetimden iyidir’ sözünü ben de burada hatırlatmak istiyorum.

Bu bildiri kendi içinde haklı nedenler taşıyor olabilir ama siyaset kurumu açısından sıkıntılı bir konu olmuştur.

Demokrasinin tıkanması, arızalanması doğru değildir” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER