Gündem
  • 13.10.2008 12:33

MHP, GÖKÇEK'E "YAVAŞ" DİYECEK

Ankara’da yerel seçim kazanı tam anlamıyla kaynıyor. Belediye başkan adayları partilerin kapısını aşındırmaya başladı. Elbette herkes partilerin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını merak ediyor. Genelde ser verip sır vermemeye alışık olan MHP’den kulislere sızan ilginç bir dedikodu var:

İzmir adayını aylarca önceden belirleyen MHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için deneyimli bir aday arıyordu. Konuşulanlara göre ibre Beypazarı’nın başarılı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a döndü. Yavaş, uzun yıllardır Ankara’nın bu sevimli ilçesinin Başkanı. Restore ettirdiği tarihi evler, turistik tesislerle ilçenin çehresini değiştiren Avukat Yavaş, başkentlilerin yakından tanıdığı bir isim. Birçok yabancı diplomat ve Cumhurbaşkanı’nın ziyaret ettiği ilçe, MHP’nin kaleleri arasında.

Kulisten sızanlara göre MHP, Beypazarı referansı ile Ankaralıya Yavaş’ı daha yakından tanıtmayı hedefliyor. “Çalışkan ve temiz başkan” sloganıyla, muhtemel adaylar Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’a meydan okuması planlanan Yavaş’la ilgili karar önümüzdeki günlerde netleşecek. Son sözü tabii ki MHP Lideri Bahçeli söyleyecek.

(DENİZ GÜÇER/AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:27

İLGİLİ HABERLER