Gündem
  • 7.9.2013 01:15

MHP heyetinden Cemevi'ne ziyaret

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkanı Oğuzhan Demir, İlçe Başkanı Abdulvahap Erdem ve partililer ile birlikte Yıldızbağları Cem Vakfı Başkanı Cafer Yeşil tarafından karşılandı.
Cem Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, Elazığ'da yaşayan Alevi vatandaşların sorunları hakkında MHP'lilerden yardım isteyerek, "Cemevlerinin bir statüye kavuşturulmasını istiyoruz. Bir ibadethanemiz yoktu. Cenazelerimizi sokaklarda yıkıyorduk, hükümetin son dönmelerde din uygulamalarından memnunuz ancak eksiklerimiz çok. Burada iki kişi gönüllü çalışıyor" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sözüyle karşılık vererek, "Sayın genel başkanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Sayın genel başkanımız adına 14 Eylül'de yapacağımız kardeşlik mitingine sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Bu daveti de bizzat sayın genel başkanım adına yapmak maksadıyla iletmek istiyorum" diye konuştu.
Büyükatman, Cem Vakfı Başkanı Cafer Yeşil'in, cemevlerinin statüye kavuşturulması ile ilgili olarak isteklerine ise şöyle yanıt verdi:
"Kutsal duyarlılık gerçekten üst düzeyde. İnşallah daha fazla ötelenmeden, daha fazla istismara yeltenilmeden, bekledikleri karşılığın adımları atılmış olur. Bu manada atılacak her olumlu adımda, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak katkı sunmaya hazırız. O konuda hiçbir endişeniz olmasın."
MHP heyeti daha sonra cemevi önünde buradaki görevlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:13

İLGİLİ HABERLER