Gündem
  • 29.6.2007 13:50

MHP, İLHAN SELÇUK'UN ÖVGÜSÜNÜ NASIL KARŞILADI?

MHP yöneticileri, Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk'un, MHP'nin dinci kesim başta olmak üzere milliyetçilikten yakınanların 'uykusunu kaçırdığı' yönünde ifadeler içeren yazısını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. MHP'liler, partinin "Türk-İslam sentezinden vazgeçtiğine" ilişkin ifadelere ise tepki gösterdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "MHP, Türkiye'ye yönelik küresel kuşatma, AKP'nin acziyeti karşısında halkın ve aydın kesimin umut kapısı olmuştur. Aydınlar ve diğer kesimler, kendi siyasi kimliğini değiştirmeden, ideolojilerinden vazgeçmeden, MHP'ye destek vererek milli ve yerli iktidarı işbaşına getirme kararında. CHP'de bu ümidi görmedikleri için MHP'ye yöneliyorlar. Selçuk'un yazısı bunu ifade ediyor" diye konuştu.

'Milli ve dinli bir partiyiz'

Selçuk'un, "MHP'nin Türk-İslam sentezinden vazgeçerek, milliyetçiliğe dayanıp özüne döndüğü" yönündeki değerlendirmesini isabetli bulmayan Şandır, "MHP, millete ait inanç ve milli değerlere sahip çıkarak siyaset yapıyor. İnanç değerlerini savunmayı sürdürmektedir" dedi.
 Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise, "İslami değerlerden uzaklaştığımız değerlendirmesine katılmıyorum. Elhamdülillah Müslümanız. Milli ve aynı zamanda dinli bir partiyiz. Dini değerlerle cumhuriyet değerlerini bağdaştırmaktayız. Bizim mücadelemiz dini istismar edenlere yöneliktir" diye konuştu.
Vural, siyasi yelpazenin farklı kademelerinde olanların MHP'ye ilişkin olumlu yaklaşımlarından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

(MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER