Gündem
  • 16.9.2019 23:31

MHP teşkilatlarında Ali Babacan operasyonu

MHP'de Ali Babacan operasyonu

MHP'nin Samsun'un Ladik ve Tekkeköy ilçelerinde Erhan Usta ile hareket ettikleri gerekçesiyle ilçe başkanlarını görevden aldığı iddia edildi.

MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'nın, Ali Babacan öncülüğünde kurulacak olan yeni partinin Karadeniz yapılanmasını üstlendiği ortaya atılmasından sonra görevden alındığı iddia edildi.

Yeniçağ'ın haberine göre, MHP Samsun teşkilatlarında Erhan Usta operasyonu yaşanıyor. Ladik ve Tekkeköy'de MHP ilçe başkanlarının genel merkez tarafından görevlerinden alınmasının Erhan Usta ile hareket ettikleri gerekçesiyle yaşandığı belirtildi.

MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'nın, Ali Babacan öncülüğünde kurulacak olan yeni partinin Karadeniz yapılanmasını üstlendiği MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak tarafından iddia edilmişti. MHP'de Erhan Usta ile birlikte hareket eden isimleri partiden uzaklaştırmak için çalışmalarına devam ettiği ve önümüzdeki günlerde Usta ile hareket ettiği öne sürülen Canik, İlkadım ve Atakum ilçe başkanlıklarının da görevden alınacağı belirtiliyor.

ERHAN USTA İLE HAREKET EDENLER FOTOĞRAFLA TESPİT EDİLİYOR

Görevden almaların, "Erhan Usta gitti, Samsun'da MHP dağıldı" gibi bir algı oluşmaması için Usta ile hareket ettiği tespit edilen isimlerin partiden uzaklaştırma amacı taşıdığı öğrenildi. Parti içerisinde Erhan Usta ve farklı yapılarla hareket edenler belge ve fotoğraflarla tespit ediliyor.

MHP'DE "DARBE GİBİ" 12 EYLÜL SÜRPRİZİ

Öte yandan MHP'de 12 Eylül'ün 39. yıl dönümünde darbe gibi görevden almalar yaşandı. Denizli'nin Pamukkale, Beyağaç, Serinhisar, Baklan, Buldan ilçelerinde MHP İlçe Başkanları görevden alındı. Görevden alınan Pamukkale İlçe Başkanı'nın yerine ise AKP'den MHP'ye geçen Avukat Mehmet Ali Yılmaz'ın atanması ise dikkat çekti.

 

Güncellenme Tarihi : 16.9.2019 23:46

İLGİLİ HABERLER