Gündem
  • 17.8.2009 00:30

MHP : VALLAHİ DE BİLLAHİ DE ASACAKTIK AMA SAYIMIZ YETMEDİ

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde katıldığı festivalde kendisine 'Apo'yu siz asmadınız, o zaman assaydınız' diye tepki gösteren vatandaşa 'Terbiyesiz herif sus' diyerek tartışan MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, "Vallahi, billahi, şart olsun ki asacaktık. Bizim sayımız yetmedi, idamın kaldırılmasına oy verenlerin elleri kırılsın" dedi.

Partisinin il kongresine katılan MHP Kastamonu Milletvekili Serdaroğlu, Taşköprü festivalinde kendisine 'Apo'yu siz asmadınız, o zaman assaydınız' diye tepki gösteren vatandaşla yaşadığı tartışmayı anlattı.

Konuşmasında yaşanan olaya açıklık getiren Serdaroğlu, "Birkaç gün önce Taşköprü festivali başladı. Buna da açıklık getirmek istiyorum. Festivalin açılış konuşmamda, birlikten beraberlikten sevgiden kardeşlikten birbirimize olan güvenden buna benzer değerlerden bahsetmeye çalıştım. Fakat bir kişi çıktı uzaklardan bağırıyor. Diyor ki, 'Apo'yu asmadınız idamı siz kaldırdınız' diye bağırıyor. Birincisinde sesimi çıkartamadın, ikicisinde sesimi çıkartmadım, üçüncüsünde şöyle bir baktım ve dördüncüde baktım ama beşincisinde yapmam gerekeni yaptım. Az bile yaptım 'Terbiyesiz herif sus' dedim. Bu tepkiyi milletvekili adına veya oradaki bir takım şeyleri bozmamak adına ortaya koymasaydım belki bugün huzurunuzda olamazdım. Hele hele Taşköprü gibi bir yerde böyle bir tepkiyi koymadığım gün sokaklarda gezemem" dedi.

"VALLAHİ, BİLLAHİ, ŞART OLSUN Kİ ASACAKTIK"

Serdaroğlu vatandaşla polemiğe girmesine neden olan idamın kaldırılmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Mecliste yeterli milletvekili sayımız olsaydı, vallahi, billahi, şart olsun ki, asacaktık. Şimdi burada siz değerli dava arkadaşlarıma 1 Ağustos 2002 günkü TBMM'de idam ile ilgili çalışmadan bahsetmek istiyorum. Ben 21' inci dönemde orada bulundum. O mecliste bizim Abdullah Öcalan hainini asacak yeterli sayımız yoktu. 125 milletvekili ile asılabilseydi, Vallahi, Billahi Şart olsun ki aşacaktık. Bugün Mecliste 69 milletvekilimiz var. Burada Başbakan'a Meclise sesleniyorum 69 milletvekiliyle bu haini asılmasına şimdi yetki verin şimdi asalım."

İDAMI KALDIRILMASINA OY VERENLERİN ELLERİ KIRILSIN

MHP'li milletvekillerin Apo'nun idamdan kurtarılmasına kabul oyu vermediğini ifade eten Serdaroğlu, "Şimdi idamın kaldırılması meselesine geliyorum. 1 Ağustos 2002 Anayasa değişikliği paketi geldi, baştan itiraz ettik. Paket 9 maddelikti, paketin 8 maddesine oy verdik, birine onay vermeyiz dedik. Bu bir madde ise 'terör, savaş ve yakın savaş suçları'yla ilgiliydi. Bu maddenin kaldırılmasına karşıyız biz buna oy vermeyiz dedik. Bizim dışımızdakilerin gayreti ile paket geldi. Bu zaten seçim kararının alındığı günden sonra oldu. En sonunda o madde geldi. Direndik direnebildiğimiz kadarıyla. Bu yanlış dedik, fakat maalesef sayımız yine 125'di, öneriler getirdik. Dedik ki idam Türkiye AB'ye girdiği günden itibaren, savaş terör suçları nedeniyle idam kalksın dedik. MHP Milletvekillerinin hepsi ret oyu kullandı. Hiçbir milletvekilimizin orada evet oyu yoktur. Bunu Türkiye duysun. Biz idamın kaldırılmasına oy vermedik. Verenlerin elleri kırılsın" dedi.

İŞTE OLAY VEKİLİN TEPESİNİN ATTIĞI VE 'KES SESİNİ TERBİYESİZ HERİF DİYEREK GÜNDEME OTURDUĞU GÖRÜNTÜLER VE İLGİLİ HABER... LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER