Asayiş
  • 2.7.2009 11:55

MHP'DE SİYASİ VAHŞET BU HALE GETİRDİ

Sultangazi İlçe kongresinde rakip adaya destek veren eski ülkü ocakları başkanı İsmail Coşkun, bir grup MHP’li yönetici tarafından evinin önünden kaçırılıp acımasızca dövüldükten sonra ’öldü’diye boş araziye terkedildi

PEK çoğunu tanıdığı saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu ve yasal işlem başlattığını belirten İsmail Coşkun, “Ben kimsenin adamı değilim, davamın adamıyım. Partinin işgaline karşı çıktığım için bu zorbalığı yapanların cezasını Türk adaleti er geç verir” diye konuştu.

MHP’DE SİYASİ VAHŞET!

MHP Sultangazi İlçe kongresinde rakip adayı destekleyen eski ülkü ocakları başkanı evinden alınıp acımasızca dövülüp ’öldü’ diye boş araziye terkedildi Yeniçağ

Sandıklar kırıldığı için karakolda biten Sultangazi MHP ilçe kongreleri sonrasında da siyasi bir vahşet yaşandı. Mevcut ilçe başkanına karşı çıkan adayı destekleyen Ülkü Ocakları eski Başkanı İsmail Coşkun evinin önünden kaçırıldıktan sonra öldüresiye dövüldü.

Kongre tamamlanamadı

Sultangazi’de pazar günü yapılan MHP ilçe kongresinde mevcut başkan Yusuf Bingöl ile ona karşı adaylığını koyan Ayhan Aras’ın listesi yarıştı. Gergin bir ortamda başlayan kongrede Aras taraftarları Bingöl’ün MHP’li olmayan kişileri de üye yazarak seçime hile karıştırdığını belirtip itiraz ettiler. Çıkan kargaşa sandıkların kırılmasına kadar varınca salondaki hükümet komiseri kongreyi tatil etti. Çıkan kavga polisin müdahalesi ile önlendikten sonra taraflar emniyete götürülerek ifadeleri alındı.

Evinden aldılar

Çıkan olaylar yüzünden kongrenin yarım kalması ilçedeki gerginliği daha da artırdı. Kongrenin tamamlanamamasını içine sindiremeyen bir grup MHP yöneticisi, olayların sorumlusu olarak gördükleri Ülkü Ocakları eski Başkanı İsmail Coşkun’u hedef aldı.Herşeyin Pazartesi akşamı saat 23:00 sularında cep telefonunun çalmasıyla başladığını anlatan İsmail Coşkun, maruz kaldığı vahşeti şöyle anlattı:

“Arayan Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı A.G. idi... Nerede olduğumu sordu. Evde olduğumu söyleyince, ’Biz de kapının önündeyiz, görüşmek istiyoruz’dedi.
Kapıya çıktığımda daha ne olduğumu anlamadan beni bekleyen minibüsün içine sürükleyip hareket ettiler”

Boş araziye götürdüler

Kendisine minibüste hakaretler yağdıranların bir süre sonra aracı Halk Ekmek’e ait boş arazi önünde durdurduklarını anlatan İsmail Coşkun, devamla şöyle konuştu:
“Pek çoğu tanıdığım kişilerdi. Aralarında Gaziosmanpaşa MHP İlçe Başkanı A.Ç, Gaziosmanpaşa MHP İlçe Yöneticisi Y.G. ile M.A.D, Bayrampaşa MHP İlçe Başkanı K. B. ve Sultangazi Teşkilat Başkanı A. K. vardı. İki kişi koluma girip boş araziye sürükledi. Karşıma dikilen Gaziosmanpaşa MHP İlçe Başkanı A.Ç, ’Sen hep yanlış safta yer alıyorsun. Ölüm senin için kurtuluş olacak! Gerçek Ülkücüler gelsin seni kurtarsınlar bakalım!’diye söylendi. Ardından sopalarla saldırıp kafama gözüme vurmaya başladılar. Yere yığılıp kaldım, bir süre sonra birisi nabzımı kontrol edip, ’ölmüş, gidelim’diyerek bırakıp gittiler...”

Davamın adamıyım

10 yılı aşkın süre bölgede ülkü ocakları başkanlığı yaptığını ve camia içinde böyle insanlık dışı bir şeye şahit olmadığını belirten İsmail Coşkun, “Bu vahşeti yapanların ülkücü olduğu düşünülemez. Ben kimsenin adamı değilim davamın adamıyım. Bu zorbalığı yapanların cezasını Türk adaleti er geç verir” diye konuştu. Sözkonusu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu ve yasal işlem başlattığını belirten İsmail Coşkun, aldığı raporda darp sonucu bir gözünde yüzde 50 oranında görme kaybı meydana geldiğinin kaydedildiğini ve vücudunda büyük morluklar olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER