Gündem
  • 31.8.2009 13:54

MHP'DEN 'AÇILIM' TEPKİSİ: BAKAN MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR

ANKARA - Projenin arkasında ABD ve AB'nin bulunduğu iddiasını yineleyen Şandır, "Bu kompleks değildir" görüşünü dile getirdi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, Atalay'ın bir ay önce de aynı şeyleri söylediğini ileri sürdü.
Şandır, terör örgütü PKK'nın da 4 askeri daha şehit ettiğini hatırlatarak, "Bu şehitlerin hesabını nasıl verecekler? Sayın Bakan ve AKP hükümeti Türk milletinin aklıyla alay ediyor ve maalesef PKK kan akıtmaya devam ediyor" dedi.
Açılımın, "PKK'yı cesaretlendirdiğini" öne süren Şandır, "Bu Kürt açılımının sahiplerini ve destekçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz" diye konuştu.
Gazetecilerin, "Meclis'te açıklayacaklarını söylediler. Öyle bir oturuma katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Şandır, ''O günü göreceğiz, bugünden bir şey söylemek mümkün değil'' yanıtını verdi.
Mehmet Şandır, "Terör örgütü PKK süreci tıkamak için olayı gerçekleştirmiş olabilir mi?" sorusuna karşılık da "PKK bizi ilgilendirmez. Hükümete güvenmediği için bu terör olayına devam ediyor olabilir. Onun sebebi bizi ilgilendirmez. Bizi bizim insanımızın can güvenliği ve bu ülkenin birliği ilgilendirir" dedi.
Şandır, bir başka soru üzerine de şunları söyledi:
"Sayın Başbakana soruyorum: Kürt kimliğinin sorunlarını siyaset üreterek çözüyor. Türkiye'de 36 kimlik olduğunu da ifade ediyor. O zaman diğer alt kimliklerin taleplerini de siyaset üreterek çözmek sözü mü veriyor? O zaman, bu ülke azınlıklar cehennemine dönüşür. O zaman, bu ülkeyi parçalamış olursunuz. Bu yanlış bir yoldur. Bu yoldan dönmelerini talep ediyoruz."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER