Gündem
  • 13.8.2009 17:05

MHP'DEN ERDOĞAN'A: "ASIL SEN HADDİNİ BİL"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Rize’den "Haddini bil" diye seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi. Vural, "Asıl haddini aşan sensin, haddini bil. Sayın Bahçeli ve MHP kabusun olmaya devam edecek" dedi.Erdoğan’ı hem millet hem de MHP’ye yönelik fitne çıkarmaya çalışmakla suçlayan Vural, "Fitne fişekçiliği yapmayın, uyuyan fitneleri uyandırmayın" diye konuştu.

Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşmada MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye yönelik "Haddini bil" şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Partisinin Meclis grup toplantısında ağlayan ve ağlatan Başbakan’ın Rize’de celallendiğini ve "boyunu aşan" sözler sarf ettiğini kaydeden Vural, "Genel Başkanımız, Başbakanı rahatsız etmiş, ‘haddini bil’ demiş. Allaha şükür biz haddini bilenlerdeniz. Haddimizin sınırları Türk milletinin birliği, inancı, milli ve manevi değerleri ve menfaatidir. Asıl haddini aşan Sayın Başbakan sizsiniz. Bu milletin bütünlüğüyle, milli kimliğiyle, değerleriyle oyun oynuyorsun. İnanç hortumculuğu yapıyorsun" diye konuştu.

-"FİTNE FİŞEKÇİLİĞİ YAPMAYIN SAYIN BAŞBAKAN"-

MHP olarak ‘haddini aşanlara haddini bildirmeye kararlı’ olduklarını ifade eden Vural, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan Türk milletinin kimliğiyle uğraşmayın, milleti etnik kimlik siyasetine kurban etmeye kalkmayın, bölücü düşüncelere, fitnelere yol açmayın, uyuyan fitneleri uyandırmayın. Rize’deki konuşmada Türk mü, Laz mı, Çerkez mi, Gürcü mü, Boşnak mı olduğuna bakmam diyorsun. Bakmıyorsan nasıl görüyorsun, görmüyorsan nasıl söylüyorsun? Millete yazık ediyorsun. Sayın Başbakan Bir yandan milletin içine bir yandan da MHP’nin içine fitne fesat sokmaya çalışıyor, Sayın Bahçeli yanındakilere dikkat et diyor. Allah akıl fikir versin, bir insanın içinde ne varsa ağzından da o akar. Başbakan, şecaat eylerken sirkatin söylüyor. Fitne fesat sokmayın, fitne fişekçiliği yapmayın Sayın Başbakan." -ERDOĞAN’A HADİS-İ ŞERİF’Lİ YANIT- Erdoğan’ın sözlerine Hazreti Peygamber’in "Fitne uykudadır. Fitneyi uyandırana Allah lanet etsin" Hadisi Şerifi’yle ve Bakara Suresi ve Enfal Suresi ile yanıt veren Oktay Vural, Erdoğan’a "Fitneleri uyandırmayın, dinimi dünya menfaatine siyasetine alet etmeyin" diye seslendi.

-"AKP DTP İLE YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYOR"-

Basın toplantısında AKP Kadın Kolları’nın Kürtçe ifadelerin bulunduğu bildirisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vural, Türkiye’yi yöneten bir partinin kanunlara uymamayı şiar edindiğini savundu. Başbakan Erdoğan’ın "Beraber yürüdük biz bu yollarda" dediği milleti bıraktığını ve AKP ile DTP’nin yol arkadaşlığı yaptığını belirten Vural, "Bu AKP’nin Karpuz siyasetinin delilidir. AKP siyasal Kürtçülüğün mihmandarı olma konusunda yazılı bir şekilde siyaset yapıyor. Cumhuriyet savcıları neredesiniz. Bu ülkede ırkçılığın anayasa düzeyinde getirilmesini isteyenler var, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

-"MİLLETVEKİLİ YEMİNİ EDERKEN AYAĞINI HAVAYA MI KALDIRDI?"-

AKP’nin günümüzde en büyük milli güvenlik sorunu haline geldiğini de öne süren Vural, Başbakan Erdoğan’ın milletvekili seçildiğinde ettiği milletvekili yeminini hatırlattı ve "Büyük Türk milletinin önünde namusun ve şerefin üzerinde and içtin. And içtiğin değerleri aşındırmıyor musun, yeminini aşındırmıyor musun? Sayın Başbakan ettiğin yemini bir daha oku. Tekrar bakmak lazım Sayın Başbakan yemin ederken bir ayağını havaya mı kaldırmıştır acaba? Geçerli değildir mi demek istemiştir? Sayın Başbakanı ettiği yeminine ve bu milletin çizdiği sınırlara, hadleri bilmeye davet ediyoruz. MHP olarak bu haddi bildirmeye ve bu konuda size haddinizi bildirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

-"NORŞİN DİYORSUN DA NE MUTLU TÜRKÜM NİYE DİYEMİYORSUN"-

Vural, Başbakan Erdoğan’ın "Norşin Nutuk’da da var" şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Atatürk’ün "Ne mutlu Türküm diyene" dediğini de hatırlatan Vural, Başbakan’a "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Madem öyle Atatürk Norşin demiş de Ne mutlu Türküm de demiş. Bir kere de bakalım" diye seslendi.

-"KANDİLDEKİLERE HÜRRİYET MİLLETE BASKI"-

Rize’de sorunlarını iletmek isteyenlerin Başbakan’ın korumaları tarafından susturulduğunu kaydeden Vural, şöyle konuştu: "Demokrasiye bakın. Rize’de sorunlarını iletmek, işsiz kalan anaları korumalarınla susturuyorsun. Bu millete kurşun sıkanlarla mutabakat arıyorsun. Kandil’dekilere hürriyet, Rize’de, bir başka yerde işini kaybetmiş olanların derdini anlatmaya tehdit ve baskı.Senin demokrasi anlayışın bu. Korumalarınla gidip bu milleti susturmak nereye kadar? Bu millet sandıkta konuşacak. Bunun da hesabını soracak. Milletin birlik ve bütünlüğüne kurşun sıkanlar, bölücüler konuşsun, hak arayanlar, iş arayanlar, birlik diyenler sussun.Sayın Başbakan bunu istiyor. Demokratik açılım bu. Bölücülere açılım, millete kapanım. Sayın Başbakan bizi susturamayacaksınız. MHP ve Sayın Bahçeli kabusunuz olmaya devam edecektir Sayın Başbakan." -

"AKP DÖNEMİNDE CİNSEL SUÇLAR ARTTI"-

Vural, AKP’li kadın milletvekillerinin "tecavüz suçu işleyenlere yönelik verilecek cezalara ilişkin" öneri ve çalışmalarının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Türkiye’de yedi yıldan bu yana muhafazakar demokrat olduğunu söyleyen bir parti iktidardadır. Ama bunların döneminde bütün cinsel suçlar artmıştır. Çünkü milletin ortak kimliğiyle ve değerleriyle oynanmıştır, aile terbiyesi, milli terbiyesiyle oynayan bir siyasal iktidar vardır. Muhafaza ettiği hiçbir değer kalmadığı için maalesef toplumda, toplumsal cinnet hali ve ahlaki çizgiden uzaklaşma eğilimi vardır. Akıl hastalarına tecavüzü suç olmaktan çıkarmışlardır. Zinayı suç olmaktan çıkartmışlardır. Bu siyasal düşüncenin getirdiği bu toplum yapısını sorgulamalarında fayda var. Bu milletin hangi değeri aşınmadı? Her şeyimiz aşındı. Bu milletin değerleriyle, kimliğiyle oynarsanız toplumda maalesef bu tür sapkınlıklar ve cinnetlikler artar. Asıl bataklığa bakmak gerekiyor. Bu bataklık AKP’nin muhafazakar değerleri aşındırmasından, inanç hortumculuğu yapmasından kaynaklanmıştır. Din siyasete alet ediliyorsa, milli kimlik ayrıştırılıyorsa çok ciddi ahlaki problemlerle karşılaşılması da muhtemeldir. Bu genel tablonun sahibi AKP’nin siyaset anlayışıdır."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER