Gündem
  • 23.7.2009 15:21

MHP'DEN 'KÜRT AÇILIMI' DEĞERLENDİRMESİ

ANKARA - Vural, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Meclisin tatilde olmasına rağmen muhabirlerin görevini sürdürdüğünü belirten Vural, gazetecilerin yıpranma payının da kaldırıldığını anımsattı.
Gazetecilerin TBMM Başkanı adayı çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruyu cevaplandıran Vural, konuyla ilgili değerlendirme yaptıklarını, ancak AK Parti'nin tercihini beklediklerini söyledi.
MHP'li Vural'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu açılımına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, sözlerine şöyle devam etti:
''Demek ki 7 yıllık bir hükümet dönemi içinde AKP'nin bu konuyla ilgili bir çalışması mevcut değilmiş; terörle mücadele gibi bir konu gündemlerinde yokmuş. Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu tavır da Sayın Başbakan'ın bu açıklamasıyla ispat edilmiş oldu. Sayın Başbakan diyor ki 'Biz yan gelip yattık, terörle mücadele konusunda hiçbir şey yapmadık' O zaman sorarlar, bu kadar şehit, bu kadar gazi, bu kadar bölücülüğün siyasallaşması sürecinde sizler neler yaptınız? Bu aynı zamanda bir itiraftır.
Bu açılımda terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyacaklar yoksa terörle ve teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar? Bu son derece önemlidir. Günümüzde terörle mücadele mahkum, teröristler affedilmek istenmektedir. Yani açılım olarak gördüğümüz budur. Özellikle AKP çevrelerinin, Öcalan ile açılım gayreti içinde oldukları, Öcalan üzerinden bir siyaset üretmek konusunda bir takım görüşmeler yapıldığına ilişkin intibalarımız var. Başbakan'ın 2005'te 'Kürt sorunu vardır' dediği toplantıda bulunan Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, bugün Türkiye-Cezayir modeli önerebilmektedir. Diğerleri Öcalanlı açılım önermektedir. Demek ki bu konular görüşülmektedir. Sayın Başbakan da 'Söylem birliği içinde olmamız lazım, bir yerlerle görüşüyoruz ama bunu afişe etmeyin' diyor. Sayın Başbakan'ın zannederim bu görüşmelerin ve bu yaklaşımların afişe olmasından rahatsız olduğu gözükmektedir.''
Oktay Vural, Türkiye'nin, bugün bir terörist başının yapacağı açıklamaya, bir yol haritasına muhtaç duruma düşürüldüğünü, AK Parti'nin getirdiği tablonun bu olduğunu öne sürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER