ANKARA - Vural, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Meclisin tatilde olmasına rağmen muhabirlerin görevini sürdürdüğünü belirten Vural, gazetecilerin yıpranma payının da kaldırıldığını anımsattı.
Gazetecilerin TBMM Başkanı adayı çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruyu cevaplandıran Vural, konuyla ilgili değerlendirme yaptıklarını, ancak AK Parti'nin tercihini beklediklerini söyledi.
MHP'li Vural'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu açılımına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, sözlerine şöyle devam etti:
''Demek ki 7 yıllık bir hükümet dönemi içinde AKP'nin bu konuyla ilgili bir çalışması mevcut değilmiş; terörle mücadele gibi bir konu gündemlerinde yokmuş. Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu tavır da Sayın Başbakan'ın bu açıklamasıyla ispat edilmiş oldu. Sayın Başbakan diyor ki 'Biz yan gelip yattık, terörle mücadele konusunda hiçbir şey yapmadık' O zaman sorarlar, bu kadar şehit, bu kadar gazi, bu kadar bölücülüğün siyasallaşması sürecinde sizler neler yaptınız? Bu aynı zamanda bir itiraftır.
Bu açılımda terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyacaklar yoksa terörle ve teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar? Bu son derece önemlidir. Günümüzde terörle mücadele mahkum, teröristler affedilmek istenmektedir. Yani açılım olarak gördüğümüz budur. Özellikle AKP çevrelerinin, Öcalan ile açılım gayreti içinde oldukları, Öcalan üzerinden bir siyaset üretmek konusunda bir takım görüşmeler yapıldığına ilişkin intibalarımız var. Başbakan'ın 2005'te 'Kürt sorunu vardır' dediği toplantıda bulunan Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, bugün Türkiye-Cezayir modeli önerebilmektedir. Diğerleri Öcalanlı açılım önermektedir. Demek ki bu konular görüşülmektedir. Sayın Başbakan da 'Söylem birliği içinde olmamız lazım, bir yerlerle görüşüyoruz ama bunu afişe etmeyin' diyor. Sayın Başbakan'ın zannederim bu görüşmelerin ve bu yaklaşımların afişe olmasından rahatsız olduğu gözükmektedir.''
Oktay Vural, Türkiye'nin, bugün bir terörist başının yapacağı açıklamaya, bir yol haritasına muhtaç duruma düşürüldüğünü, AK Parti'nin getirdiği tablonun bu olduğunu öne sürdü.
MHP'DEN 'KÜRT AÇILIMI' DEĞERLENDİRMESİ

Hızlı Özet
“MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımıyla ilgili sözlerine ilişkin, ''Bu açılımda, terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyuyorlar yoksa terörle ve teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar?'' diye sordu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bodrum'a atanan doktor yüksek kira yüzünden kamp çadırında yaşamaya başladı
Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum'da konut ve kira fiyatlarındaki önlenemez yükseliş, memur ve çalışan kesimi alternatif yaşam yolları aramaya itiyor. İlçede görev yapan genç bir turizm doktorunun barınma sorununa bulduğu çözüm ise sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.

İşte Amerika'dan istenin FETÖ'nün beyin takımından 52 kişi
Bakanlık, ilk etapta Mustafa Özcan, Abdullah Aymaz, Cevdet Türkyolu, "Kozanlı Ömer" kod adıyla bilinen Osman Hilmi Özdil ve örgütün tetikçi eski savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Fikret Seçen gibi kritik isimlerin bulunduğu 52 kişiye ait iade dosyalarını güncelledi.

Özgür Özel'den yeni parti! Genel merkez binası bile hazır
O da öfkeli seçmenleri, 'CHP seçime katılamayacak' kaygısıyla korkutuyor ve şöyle diyor: Bu bilinçli siyaset yalanı belki başlangıçta öfkeli kalabalıkları ateşler ama gerçek ortaya çıktığında tam tersi bir sonuca da yol açabilir.

İmam Buhari Külliyesi, inanç turizminin yeni merkezi oldu
Özbekistan’ın Semerkant şehrinde bulunan ve Mart ayında hizmete açılan İmam Buhari Külliyesi, kısa sürede ülkenin en önemli dini ve kültürel ziyaret merkezlerinden biri haline geldi.