Gündem
  • 30.6.2010 16:49

MHP'DEN ÖCALAN'A ÖMÜR BOYU GARANTİ!

Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar; Abdullah Öcalan'ın idamı ile ilgili olarak "Burada vebal Anayasadan idamı çıkartırken koalisyon pazarlığı haline getiren MHP'nindir. O karar ile Öcalan'a ömür boyu yaşama garantisi verildi" dedi.

Abdullah Öcalan'ın idamı dün TBMM'de tartışıldı. MHP Genel Başkanı Hükümete, "Öcalan'ı idam etmek istiyorsan, yasayı hazırlayın getirin, her türlü desteğe hazırım." dedi. Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar ise MHP'nin bu çıkışına yanıt verdi ve  "Öcalan'ı yeni bir yasa bile çıkartılsa asılamaz" dedi.
Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu "Konuşan Türkiye" programına katılan Tayyar, "Bahçeli ve MHP asılma üzerinden siyaset yapıyor. Tıpkı 2002'deki gibi. Öcalan'ın asılması hukuken mümkün değildir. Ona bir ceza verilmiştir. Yargılama bitmiş, karar verilmiştir. Sanığın aleyhine olan ceza uygulanmaz. Bu hukukuk temelidir." dedi.   

 

İDAM CEZASI YENİDEN GELSE DE ASILAMAZ

Özışık'ın "Bu konu çok önemli onun için bir daha soracağım... Hangi yasa çıkarılırsa çıkarılsın Öcalan asılamaz diyorsun doğru mu anladım?" şeklindeki sorusuna Tayyar şöyle yanıt verdi:
"Kesinlikle. Ama Baader Mainhof ile ya da Kızıl Tugaylar ile Avrupa'da nasıl savaşıldıysa, hukuk dışı yöntemlerle yaparsanız olur. Deprem olur, ne bileyim kalp krizi geçirir. Ama hukuk içinde kalırsanız, Öcalan'ın idamı için hiç bir yol yok artık."
Tayyar konuşmasına şöyle devam etti:

 

"MHP, ÖCALAN'A ÖMÜR BOYU YAŞAMA GARANTİSİ VERDİ"

"Burada vebal MHP'nindir. Anayasadan idamı çıkartırken koalisyon pazarlığı haline getiren MHP'ydi. O karar ile Öcalan'a ömür boyu yaşama garantisi verildi."
Hadi Özışık'ın "Haksızlık etmeyelim. İdam cezasını kaldıran yasa TBMM Genel Kurulu'na da geldi. AK Partili milletvekilleri de mecliste idamın kaldırılması için oy verdiler. "Öcalan'ı assaydınız" denildiği zaman karşılarına çıkacaktır bu oylar."
Bu sözler üzerine Şamil Tayyar ile Hadi Özışık arasında bir söz düellosu yaşandı. Tayyar "Adam diyor ki ben idam cezasına karşıyım. Onun için oy verdim" diyince Özışık şöyle yanıt verdi: "Başbakan demesin o zaman asacaktın neden asmadın diye!"
Tayyar bunun üzerine şöyle devam etti:
"MHP'nin çelişkisi önemli olan, Madem asmaya bu kadar heveslisin o zaman neden asmadın diyor Erdoğan, yanlış yorumlamamak lazım. Bahçeli seçim meydanlarında ip fırlattı... Hatırlamıyor musunuz. Bugün etten püften tartışma konularını hükümetle rest çekme sebebi olarak değerlendiren MHP o gün hükümetten neden çekilmedi?"

 

TÜRKİYE SEÇİM SÜRECİNE Mİ GİRDİ?

Hadi Özışık programın sonunda Şamil Tayyar'a şu ilginç soruyu da yöneltti:
"Seçimlerden önce bugünkü tartışmanın aynısı vardı. Öcalan'ı astırmadın, hadi sen as... Bu tartışma seçim meydanlarında da yaşanmıştı. Gündemde seçim mi var acaba?"
Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın yanıtı ise şöyle oldu:
"Ben erken seçime karşıyım. Hiçbir iktidar da erken seçime gideceğim demez... Türkiye bir seçim ortamında. Zamanında yapılacak bir seçim bile Türkiye'yi seçim ortamına sokmuştur. Liderlerin görüşmesi tartışmaları bile seçime endeksli bir siyaset polemiğidir bence."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER