Gündem
  • 22.7.2009 17:09

MHP'DEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY AÇIKLAMASI

ANKARA / İHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Cihan Paçacı, muhalefetin MHP'ye kayyum atanması ve kayyum heyeti marifeti ile olağanüstü kongrenin yapılmasını talep etmesine ilişkin olarak, "Millet varlığının tehlikelere maruz kaldığı bu süreçte, en büyük milli direncin merkezi olan Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde oynanan oyunlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nde Olağanüstü Kongre yapılması talebini içeren 253 imzalı talepnamenin, genel merkezde oluşturulan bir komisyon tarafından incelendiğini belirterek, "Bu talep, Milliyetçi Hareket Partisi'nin merkez organlarında büyük kongrenin olağanüstü toplanmasını zorunlu kılacak herhangi bir boşalmanın söz konusu olmadığı, 3 Mayıs 2009 tarihi itibari ile olağan kongre sürecinin başlamış olması, ilçe ve il teşkilatlarının olağan kongrelerinin belirlenen
takvime uygun olarak yapılıyor olması, Siyasi Partiler Yasası ve Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü gereği olağanüstü kongre talebinde bulunan kişilerin kongre talep etme yeter sayısına ulaşamaması, sebepleri ile olağanüstü kongrenin toplanmasına gerek olmadığına karar verilmiş ve 15 Haziran 2009 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Paçacı, olağanüstü kongre talebinde bulunan kişilerin bu kez 25 Haziran 2009 tarihinde yargıya başvurarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne kayyum atanması ve kayyum heyeti marifeti ile olağanüstü kongrenin yapılmasını talep ettiğini ifade ederek, "Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, 21.07.2009 tarihinde yapılan ilk duruşmada kayyum atanması ve Olağanüstü Kongre yapılması talepleri mahkemece ret edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olağan kongre süreci devam etmektedir. Bugüne kadar 715 ilçe ve 11 il kongresi yapılmış olup il ve ilçe kongreleri ekim ayı sonuna kadar tamamlanmış olacaktır. Millet varlığının tehlikelere maruz kaldığı bu süreçte, en büyük milli direncin merkezi olan Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde oynanan oyunlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER