Gündem
  • 30.7.2008 16:42

MHP'DEN, TERÖRLE MÜCADELE İÇİN "GENEL GÖRÜŞME" ÇAĞRISI

ANKARA - MHP grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Güngören'deki bombalı saldırılara ilişkin, "sessiz yürüyüş" eylemi önerisiyle ilgili olarak, "Terörle mücadelede ortak akıl oluşturmanın mekanı TBMM'dir. Terörle mücadele konusunda TBMM'de bir genel görüşme açılmalıdır. Sayın Erdoğan ve Baykal'ı, sokakta konuşacaklarına gelip Mecliste konuşmaya ve gereğini yapmaya davet ediyorum" dedi.
     Şandır, TBMM'de SSK ve BAĞ-KUR prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Baykal'ın, önerisini değerlendirirken, terörün, toplumun ve devletin bir sorunu olduğuna dikkati çeken Şandır, MHP'nin, terör tahribatının durdurulması için üzerine düşeni her zaman yaptığını savundu. Şandır, Güngören'deki patlamalarla ilgili aynı temennileri dile getiren Başbakan ve CHP Genel Başkanını, biraraya gelmedikleri için eleştirdi ve "Bazılarının konuşma hakkı bulunmamaktadır. Onlar yapmak zorundalar" dedi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çukurambar'da yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanının, siyasetin gündelik polemiğine çekilmemesi gerektiğini bildiren Şandır, muhataplarının Başbakan Erdoğan olduğunu dile getirdi. Şandır, "Türkiye'de siyasi belirsizlik yaşandığı" ve "bu tür bilinmezliğin toplumu korku tüneline ittiğini" savunarak şöyle dedi:
     "Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan her anlamıyla olağan dışı bir araya geliyor ve 5 saat konuşuyorlar. Neden, niçin? Bu soruların cevabı, Sayın Başbakan tarafından topluma açıklanmalıdır. Yoksa bu toplantı çiğ et gibi herkesin ağzında sakıza dönüşür. Ülkeye, makamlara zarar verir. Sayın Cumhurbaşkanının böyle bir toplantıyı niye kabul ettiğini de ayrı bir anlamda da sorgulamak lazım. Sayın Cumhurbaşkanı, özel toplantılara bu anlamda katılıp katılmayacağını açıklamalı. Yoksa Sayın Baykal'ın dediği gibi bir başkasının da davetine muhatap olabilir."
     Şandır, Baykal'ın da adının geçtiği Ergenekon iddianamesiyle ilgili tüm sorulara karşılık, yargı sürecini hatırlattı. İddianamenin, "kabul edilmiş bir hukuk belgesi" olduğuna işaret eden Şandır, "Ergenekon" ibaresinin değiştirilmesini istedi. Şandır, "Ümraniye Soruşturması" denilmesini önerdi.
     Şandır, KEY ödemelerinin geri ödenmesi konusundaki soru üzerine, "Türkiye'ye yakışmaz bir olay yaşanıyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER