Sağlık
  • 31.8.2008 17:36

MHP'Lİ DURMUŞ'UN YEĞENİ, MİDE ŞİKAYETİYLE GİTTİĞİ HASTANEDE ÖLDÜ

İZMİT'te mide ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede kurtarılamayan MHP Milletvekili Cumali Durmuş'un da yeğeni olan 18 yaşındaki Arzu Yaşar'ın ölümünde doktorların ihmali olduğu iddia edildi.

Alikahya Beldesi'nde oturan ‘Merkez Eczanesi'nde çalışan ve aynı zamanda MHP'li Durmuş'un yeğeni olan 18 yaşındaki Arzu Yaşar 25 Ağustos 2008 akşamı şiddetli karın ağrısı şikayetiyle babası Metin Yaşar tarafından tedavi edilmek üzere özel hastaneye götürüldü. Burada görevli doktorlar tarafından muayene edilen Yaşar ‘bir şeyi olmadığı' gerekçesiyle evine gönderildi.

Yaşar, midesisinin yine bulanması ve ağrıları nedeniyle ertesi gün yine hastaneye giderken serum takılırken birşeyi olmadığı gerekçesiyle evine gönderildi. 1 hafta boyunca hastaneye gidip- gelen Arzu Yaşar dün saat 03.00 sıraları şiddetli karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından hastaneye getirildi. Serum takılan Arzu Yaşar evine gönderileceği sırada baygınlık geçirdi. Yoğun bakıma alınan Yaşar saat 06.30 sıralarında öldü. Kızının ölümünde doktorların ihmali bulunduğunu savunan babası Metin Yaşar, şunları söyledi:

“Kızımı mide ağrısı şikayetiyle hastaneye getirdik. Doktorlar ‘gaz sıkışması' olduğunu söyledi. Serum takıp gönderdiler. Sonra tekar getirdim. Midesine bakıp kan tahlili yaptılar tekrar gönderdiler. Her geldiğimizde geri gönderdiler. Kızım gece fenalaştı. Hastaneye yine getirdik bayıldı ve yoğun bakıma aldılar. Daha sonra bize öldügünü söylediler. Hastane yetkilileri ölme nedenini bize söylemedi. Başka hastaneye götürmek için de sevk vermediler. Doktorlar ve hastane yönetiminden şikayetçi olacağım.”

MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ

MHP Milletvekili Cumali Durmuş, yeğeninin ölümünden özel hastanedeki doktorlarının sorumlu olduğunu belirtirken, “Evladımız pazartesi gününden itibaren sürekli buraya geldi. Karın ağrısı şikayetiyle serum takıp bir şey olmadığı gerekçesiyle evine göndermişler. Tekrar getiriliyor, tekrar geri gönderiliyor. En son ağrısı ağırlaşınca yine ‘Bir şey yok' deniliyor. Ve annesinin elinde bayılıyor. Ondan sonra da sabah hayatını kaybediyor. Ciddi bir ihmal olduğu söz konusu. Bu hastanede de daha önce de bir kaç hadisenin olduğu biliniyor” dedi.

Özel hastanelerin çoğunun halkı ‘yolunacak tavuk' gibi gördüklerini savunan Cumali Durmuş, “Hepsini töhemmet altında bırakmak istemem. Genel itibariyle bu hastane ve birçok özel hastaneyle ilgili aldığım şikayetler var” derken şöyle devam etti:

“İnsan hayatının çok da dikkate alınmadığı bu vakayla da anlaşılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda çok iyi bir denetim yaptığını söyleyemeyiz. Özellikle AKP iktidarıyla özel hastanelerin çoğalması, geçim kapısı olarak görülmesi, insan sağlığının dikkate alınmaması bizi üzüyor. Hukuki işlemleri yapacak arkadaşlarımız. Sağlık Bakanlığı'nın konuya daha ciddi eğilmesi gerektiğine inanıyorum. En azından sayın bakan ihbar olarak kabul etsin ve herşeyi para olarak görmesinler.”

Kesin ölümü İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu göre belirlenecek Arzu Yaşar'ın cesedi yarın Alikahya Beldesi'nde öğle saatlerinde kılınacak namaz ardından Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER