Ekonomi
  • 28.3.2022 20:15

MHP'li Sancaklı Erdoğan'la görüştüm dedi. Asgari ücrette ikinci zam için tarih verdi

MHP'li Saffet Sancaklı Erdoğan'la görüştüm dedi. Asgari ücrette ikinci zam için tarih verdi

MHP'li vekil Saffet Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü söyleyerek, asgari ücrette ikinci zam için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve atadığı bakanların ekonomi yönetimi enflasyondaki hızlı artışla yeniden eleştiri oklarının hedefi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) toplum tarafından düşük açıklandığı gerekçesiyle inandırıcı bulunmayan verilerine göre enflasyon yüzde 54,44 oldu.

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise şubat ayındaki yıllık artış yüzde 123.80'e yükseldi.

Artan enflasyonla birlikte asgari ücrete gelen zam kısa sürede eridi. Türk-İş'in raporuna göre yoksulluk sınırı ise 4 bin 253 lira olan asgari ücreti aşarak 4 bin 928 liraya yükseldi.

Yurttaşların alım gücünün düşmesi sebebiyle asgari ücrete yıl içinde ikinci bir zam yapılması gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zamlarına tartışmayı anlamsız bulduğunu iddia ederek zam tartışmalarına kapıyı kapatırken AKP'li Cumhurbaşkanı  "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." dedi.

MHP'Lİ SAFFET SANCAKLI: "ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜM"

Kocaeli Gazetesi'nden Serhat Güneş'in haberine göre, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partililerine seslendiği konuşmasında temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam geleceğini açıkladı.

Konu ile ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini ifade eden Sancaklı, kesin ifadeler kullandı.

TEMMUZ AYINDA DA MAAŞLARA ZAM GELECEKTİR

Sancaklı, “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir” dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2022 20:19

İLGİLİ HABERLER