Gündem
  • 31.10.2008 00:08

MHP'Lİ ŞANDIR: 'GEREKİRSE DİYARBAKIR'DA ADAY GÖSTERMEYİZ!..'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, milletin birlik ve beraberliğinden yana olduklarını belirterek, "Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar vermesi durumunda Diyarbakır'dan aday çıkarmayabiliriz" dedi.
Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Türkiye genelinde yapılan etkinliklere DTP'lilerin katılmadığını, bununla birlikte Türk bayrağına taş atılıp hakaret edildiğini ifade eden MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ortaya konulan iradeye itiraz ettiklerini vurguladı.
Türk milletinin bir mucizesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyet'in halkın canını dişine katmasıyla kurulduğunu hatırlatan Şandır, 85. yılı kutlanan Cumhuriyet'in kuruluşundan heyecan duymayan ve kutlama törenlerine katılmayan siyaseti kınadıklarını ifade etti. Şandır, dün Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen resmi kutlamalara DTP'lilerin katılmadığını belirterek bu durumu Cumhuriyet'e yapılan bir saygısızlık olarak nitelendirdi.
Şandır, "Et ve tırnak misali bin yıldır beraber yaşayan bu halkı farlılıkları üzerinden ayrıştırarak çatıştırma ortamına sokmak isteyenlere karşı, MHP olarak biz, 'Önce ülkem' diyen bir siyasetin sahibi olarak bu halkın birliğinin teminatı olduğumuzu ifade ediyoruz. MHP, Türk halkının birliğini çok önemsemektedir" dedi. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte Türkiye'nin her seçim bölgesinde aday gösterip seçimlere katılacaklarını, bunun da partinin genel ilkelerinden biri olduğunu vurgulayan Mehmet Şandır, halkın birliği, toplumsal dayanışma ve kardeşlik gibi duygular yara alacaksa bu noktada parti olarak gereken fedakarlığı göstermeye de hazır olduklarını kaydetti. Şandır, "MHP'nin nerede ve hangi seçim bölgesinde seçime katılacağına MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ve Başkanlık Divanı karar verir. Bu karar doğrultusunda da MHP aday gösterir veya göstermez. Ama dediğim gibi parti olarak biz, 'Önce ülkem' diyerek siyaset yapıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği bizim için her şeyin
önündedir. MHP olarak meşru hakkımız siyasi faaliyetimiz dolayısıyla toplumun ayrışmasına ve çatışmasına eğer katkı verecekse biz oradan geri duruyoruz" diye konuştu. Şandır, eğer Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar verecekse gerekirse Diyarbakır'dan aday çıkarmayacaklarını ancak bu konudaki son kararı partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Başkanlık Divanı'nın vereceğini vurguladı.
Terör örgütlerinin korsan gösterilerinde çocukları kullanmasını sert bir dille kınayan Şandır, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir başkaldırı olduğunu belirterek Türk bayrağının taşlandığını ve bunun da bir isyan provası olduğunun dile getirildiğini hatırlattı. "Bu cesareti kimden alıyorlar?" diye soran Şandır, Türkiye'nin terörle mücadele politikasında tek değişenin hükümet olduğunun altını çizerek terör örgütünün amacı ve eylemlerinin değişmediğini, 1988 yılında yenilen bölücü terör örgütünün yeniden kan akıttığını, bir isyan mahiyetinde kadınları ve çocukları kullandığını söyledi. Bununla da kalmayıp Türk bayrağına saldırı cesaretinde bulunmasının terör örgütünün yeniden faaliyetlerine başladığının bir göstergesi olduğunu savunan Şandır, "Bölücü terör örgütü kan akıtarak siyasi dayatma yapıyor. Bugün çocukları sokağa salıp Türk bayrağına taş attırarak, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayarak bölücü terör bir siyasi çözümü dayatmaktadır" açıklamasını yaptı.
Anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Şandır, MHP olarak Türkiye'nin hızla normalleşmesini istediklerini, millet ile devleti, yargıyla yasama ve yürütmeyi karşı karşıya getiren sürecin artık sona ermesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin normalleşebilmesi için Anayasa değişikliği gerekiyorsa bunun da toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğini, parti olarak da bunu desteklediklerini sözlerine ekleyen Şandır, MHP olarak sorumlu muhalefet anlayışıyla Türkiye'nin ve halkın sorunlarının çözümü noktasında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER