Gündem
  • 30.5.2013 15:06

MHP'li Vural, Cumhurbaşkanı'na çattı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul’a yapılacak olan 3. köprünün ismiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Cumhurbaşkanına önce köprülerin ismini öğrenmesini tavsiye ediyorum" dedi.

OECD’nin verilerin açıklayan Vural, Türkiye’nin hayat kalitesi bakımından 36 OECD ülkesinden sonuncu olduğu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin ekonominin iyi durumda olduğu yönündeki açıklamalarını eleştiren Vural, yine aynı verilere göre Türkiye’nin uzun dönem işsizlikte, kadın istihdamında da son sırada yer aldığını ifade etti. Aynı verilere göre, Türkiye nüfusunun yüzde 30’unun yeşil alandan uzak olduğunu kaydeden Vural, Taksim’de Gezi Parkı’nın yıkılmasına atıfta bulunarak, “Bizimki de gezi alanını yıkıyor, oraya alışveriş merkezi yapıyor” dedi.

"AMAÇ GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK"

Hükümetin gündem değiştirmek için alkol ve İstanbul’a yapılacak olan 3. köprü üzerinden tartışma oluşturduğunu iddia eden Vural, devletin içinde bu tartışmaları oluşturan özel birim olduğunu iddia etti. İstanbul’a yapılacak olan 3. köprü ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde köprünün yapılacağı alanla ilgili ‘Buralardaki yeşil alanı talan etmek cinayettir’ ifadelerinin yer aldığı gazete kupürünü okuyan Vural, “Hoş geldin katil efendi. Bunu söyleyen Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sonra diyor ki ‘Bu proje bittiği zaman İstanbul’un yükü kalkacak. Bu ufuksuz vizyonu ciddiye almıyoruz’. Dünü ile bugünü, sabahı ile akşamı bir olmayan birisi. Hangi Erdoğan. Bir Başbakan var da kaç Erdoğan var? Bu açılışı kaçıncı Erdoğan yaptı diye sorabilirsiniz” dedi.

"İKİ AYYAŞ" TARTIŞMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Başbakan Erdoğan’ın ‘iki ayyaş’ sözünü gelişigüzel söylenmiş söz olarak nitelendirilmesini eleştiren Vural, “Başbakanlık makamı öyle herkesin gelişigüzel konuşacağı makam değildir” dedi. Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesine ilişkin CHP’nin teklifinin anımsatılması üzerine Vural, MHP’nin yüzde 10 barajın kalması konusunda düşüncesinin hala geçerli olduğunu söyledi. Vural, “Etnik siyasetin önünü açmak için bunun gündeme getirilmesi doğru değildir” diye konuştu.

Vural, İstanbul’a yapılacak olan 3. köprünün ismi ile ilgili tartışmaların anımsatılması üzerine, cenaze törenine yetişmesi gerektiğini belirterek, “Onunla ilgili söyleyeceğim sözler var tabii. Cumhurbaşkanı’nı önce köprülerin ismini öğrenmesinde fayda görüyorum” dedi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER