MHP'li Vural'dan CHP'ye sert tepki

2 dk okuma
MHP'li Vural'dan CHP'ye sert tepki

Hızlı Özet

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'ye Anayasa Uzlaşma Komisyonu üzerinden eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'ye Anayasa Uzlaşma Komisyonu üzerinden eleştirilerde bulunarak, "Önce Sayın Başbakanın girişimi ile daha sonra mutabakat üzerine komisyon kuruldu ve Cumhuriyet Halk Partisi de üye verdi. Madem komisyonda çalışmayacaksanız niye üye verdiniz? Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, bu hafta cevabımı bildireceğim demişti. Cumhurbaşkanı ile birlikte mi komisyondayız? Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok" dedi.



MHP Grup Başkanvekili Vural, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini ve Yeni Anayasa çalışmalarını değerlendirdi.

Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sözlerini değerlendirerek, "Söyledikleriyle yurtdışına çıkmadan Türkiye'yi karıştırmak istemesi, huzurlu bir Türkiye istenmiyor demektir. Cumhurbaşkanı Sözcüsü meclis iradesine ipotek koymuş, onun yerine geçerek bir seçim veya referandum olup olmayacağına dair ahkam kesmişti. Bu çerçevede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda bu kişinin sözlerinin Meclis iradesine darbe olduğunu ve milletin iradesinin bürokratik oligarşiye vesayet altına alınamayacağını söyledik" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanının sözlerinden önce AK Parti Grup Başkanvekillerinin Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını olumlu gördüklerini söyleyen Vural, Cumhurbaşkanının sözlerinden sonra ise kararı benimsemediklerini iddia ederek, "Vesayet ilişkisinin getirdiği korku; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyaset üretmesini de, doğru noktalarda politika üretmesini de engellemekte ve çifte standart uygulamasına götürmekte. Dün Meclis iradesine yönelik sözcünün sözlerini sahiplenenler 'sürçü lisan etmiştir' demeye başlıyorlar. Hukuk devleti, meclis iradesi ve Cumhurbaşkanının metin yazarları Cumhuriyetin 90 yılını enkaz olarak nitelendirebiliyorlar. Bu zihniyetin cumhuriyet ve hukuk devleti ile ne kadar büyük sorunlu olduğunu gösteriyor. Aslında bu sorunları ortaya çıkartanların kendileri olduğunu gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin olarak Vural şu değerlendirmeyi yaptı:



"Anayasa Uzlaşma Komisyonu girişimi önce Sayın Başbakanın girişimi ile daha sonra mutabakat üzerine komisyon kuruldu ve Cumhuriyet Halk Partisi de üye verdi. Madem Komisyon'da çalışmayacaksanız niye üye verdiniz? Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, bu hafta cevabımı bildireceğim demişti. Cumhurbaşkanı ile birlikte mi komisyondayız? Cumhurbaşkanı'nın ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok. Burada parlamenter sistem içinde parlamentoda eğer bunlarla ilgili ortamı oluşturuyorsak, Cumhurbaşkanının 'o zaman millete gidelim' ifadesi karşısında Cumhurbaşkannın ekmeğine yağ sürme gayreti var burada. Milliyetçi Hareket Partisi, Anayasamızın ilk dört maddesi, parlamenter sistem konusunda tutumunu Meclis Başkanı'na bildirmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin komisyona iradesi olmadan, bu konuda gerçek yüzleri çıkamadan kalmıştı. Bizim parlamento çalışmalarında Cumhurbaşkanından beklediğimiz maslahat yok. Biz parlamentoda kendi irademizle otururuz, savunmamız gereken konular varsa savunuruz."


Bu haber 462 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12486 Görüntüleme
Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu
Gündem

Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin yeni güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yargı ve icra süreçlerini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni dijital dönüşüm adımlarıyla vatandaşlar, tüm başvuru ve sorgulama işlemlerini dijital ortamda çok daha kolay takip edebilecek.

Habervitrini13943 Görüntüleme
Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız
Gündem
#Ankara#mhp#devlet-bahceli

Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 15’inci Olağan Kongresi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Kongrede tek aday olan Alparslan Doğan, yeniden MHP Ankara İl Başkanı seçildi.

Habervitrini13724 Görüntüleme
7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, İtalya ortak bildiriyi imzalamadı
Gündem

7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, İtalya ortak bildiriyi imzalamadı

Fransa, İsveç, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Danimarka ve Hollanda'nın imzasını taşıyan ortak bildiride, Türkiye'deki LGBTİ+ bireylerin durumu ve insan hakları kapsamında değerlendirmeler yapıldı.

Habervitrini13107 Görüntüleme