Gündem
  • 31.8.2013 10:29

MHP'lilerin 'alkol' tepkisi

Tekirdağ’da dün gece 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda alkol dağıtılmasına tepki gösteren MHP İl Başkanı Enes Kaplan ve partililer resepsiyonu terk etti.

 

Resepsiyona, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ve protokol üyeleri davetlileri karşıladı. Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından davetlilere ikram yapıldı. Bu yılki kutlamalarda diğer yılların aksine davetlilere alkol dağıtıldığı görüldü. MHP İl Başkanı Enes Kaplan ve partililer resepsiyonda içki dağıtılmasına tepki gösterdi. Kaplan, “Böyle bir günde alkol dağıtılması üzücü bir olay. Tamamen yanlış bir hareket. Sayın valimiz yanlış yaptı. Tepki olarak resepsiyonun terk ediyoruz” dedi.

"HOŞ DEĞİL"

Eşleri ile birlikte davete katılan MHP İl Başkanı Enes Kaplan ve partililer resepsiyonu terk etti. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, alkol dağıtılmasını doğru bulmadığını söyledi. Kambur, “Bence hoş bir davranış değil. Bununla ilgili daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Taraf olmak istemiyorum. İçkiyi dağıtmak benim kararım değil, vali beyin kararı. O yüzden bu soruyu vali cevaplasın” dedi.

Gazetecilerin MHP’lilerin resepsiyonu terk etmesini sorması üzerine Vali Yerlikaya, “Şimdi bu konuyla ilgili açıklama yapmayacağım. Bugün günün anlamı ile ilgili konuştum" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER