Medya
  • 12.8.2009 22:58

MHP'YE YEREL BASIN AMBARGOSU...

DENİZLİ'de yayımlanan haftalık ve günlük yerel gazete temsilcileri, MHP İlçe Teşkilatı'nın 29 Mart yerel seçimlerinde reklam anlaşmalarından doğan alacaklarını ödenmediğini ileri sürerek, partiyle ilgili haberlere yer vermeme, toplantılara ve etkinliklerine katılmama kararı aldı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Bülent Öztürk önderliğinde bir araya gelen gazete sahipleri ve sorumluları, parti ile basın kuruluşları arasında yaşanan sorunları faksla MHP Genel Merkezi'ne bildirdi. 14 gazete sahibi ve sorumlusunun imzası ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye fakslanan dilekçede, “29 Mart yerel seçimlerinde Denizli'de yerel basın olarak MHP İl Teşkilatı ile yapılan seçim reklam sözleşme ve anlaşmalarıyla bizler görevimizi yerine getirdik. Seçimlerden sonra basın kuruluşları anlaşmalardan doğan alacaklarını tahsil edecek muhatap bulamamakta. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadesi kullanıldı.

Yerel seçimlerin ardından ellerindeki sözleşmelere rağmen MHP İl Yönetimi tarafından gazetelere ödeme yapılmadığını belirten Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, MHP'nin yerel gazeteleri mağdur ettiğini söyledi. Yaşanan kriz nedeni ile gazetelerin zor günler geçirdiğini, 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen, toplamda 100 bin TL'yi bulan alacaklarını tahsil etmede sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Öztürk, “İlimizde yayın yapan yerel gazeteler seçim öncesinde MHP ile anlaşmalar yaptı. Seçim çalışmaları boyunca gazetelerimiz parti reklamlarını, ilanları yayımladı. Ancak seçimlerin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen, parti borçlarını ödemiyor. Ekonomik kriz yüzünden zor şartlarda yayınlarını sürdüren gazetelerimiz MHP tarafından mağdur edildi. Partide muhatap olarak kimseyi bulamıyoruz. Devlet Bahçeli'ye yazılan dilekçe ile parti borçlarının ödenmesini istedik” dedi.

Hizmet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Önder Varol, sorunun çözümü için MHP'nin eski ve yeni il yönetimi ile görüştüklerini, ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Varol, başta MHP olmak üzere dışarıda binlerce lira alacakları olmasına rağmen, tahsilat yapamadıklarndan gazetelerinin kağıdını bile alırken zorlanmaya başladıklarını belirterek, “Seçimlerin üzerinden 5 ay geçti MHP'nin borçlarını ödemesi için bugüne kadar bekledik. Görüşmeler yaptık. Ancak istediğimiz yanıtları alamadık, partide muhatap bulamadık. Gazete sahipleri ve yöneticileri ile ortak karar aldık. Parti bizlere borçlarını ödeyene kadar, MHP haberlerine gazete sayfalarımızda yer vermeyeceğiz. Toplantılarına ve etkinliklerine katılmayacağız” dedi.

MHP Genel Merkezi'ne gönderilen dilekçeyi İhlas Haber Ajansı, Medya S, Kulvar Gazetesi, Olay Gazetesi, ART TV, Hizmet Gazetesi, Meydan Gazetesi, Yeni Gazete, Objektif Gazetesi, Gündem Gazetesi ve Haberci Gazetesi sahip ve yetkilileri imzaladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER