Dünya
  • 3.7.2009 00:32

MICHAEL JACKSON'IN CENAZE TÖRENİ SALI GÜNÜ YAPILACAK

ABD'de kalp krizinden ölen pop müziğinin kralı Michael Jackson'ın cenaze töreninin salı günü Los Angeles'daki Staples Centre'da yapılacağı açıklandı.


Konser organizasyonlarını yürüten AEG'nin CEO'su Randy Phillips, hayranlarının katılımına açık gerçekleştirilecek cenaze töreninin, 20 bin kişilik kapasitesi olan Staples Centre'da yerel saatle 10.00'da başlayacağını söyledi.

Phillips, yerel KNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Cenaze töreninin detayları, bugün Jackson'ın ailesi ile yapacağım görüşmede tamamlanacak. Yer ve zaman dışında şu an her şey konuşma aşamasında" dedi.

Tören karmaşası


Beklenmedik bir şekilde hayata veda eden Michael Jackson'ın naaşı, 9 gündür morgda tutuluyor. Cenaze töreniyle ilgili hergün çıkan farklı açıklamalar tam bir kaosa döndü.

Ünlü starın ölümünün üzerinden tam 9 gün geçti ama ne zaman ve nasıl gömüleceği hala muamma. Ağabeyi pop kralının Müslüman olduğunu ve İslami kurallara göre defnedileceğini söylerken, babası Joe Jackson ise Hrıstiyan olarak toprağa verileceğini açıkladı. Günlerce birbirinden farklı açıklamalar yapıldı. Ama ailesi nasıl gömüleceği konusunda bir türlü anlaşmaya varılamadı. Önceki gün Michael Jackson'ın dev çiftliğinin olduğu Neverland'da cam tabut içinde halka açık cenaze töreni yaplacağı duyurulurken, dün ise tam tersi bir açıklama geldi.

HALKA AÇIK YAPILMAYACAK
Jackson'ın Ailesi, yazılı açıklama yaparak, Neverland Çiftliği'nde halka açık özel bir tören yapılmayacağını belirtti. Aile, Jackson için halka açık bir törene ilişkin planların yapıldığını ancak henüz karar verme sürecinde olduklarını duyurdu.

MICHAEL GAY DEĞİLDİ...
Michael Jackson'ın koruması Matt Fiddes, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Jackson'ın gay olduğu yönündeki iddialara kesinlikle karşı çıkan Fiddes, sanatçının gizli bir kız arkadaşı olduğunu ve onunla sık sık buluştuklarını söyledi. Fiddes, "Kızın kimliğini açıklamam doğru değil" dedi. Jackson'ın yeni şarkılar yazdığını söyleyen Fiddes, "Televizyondan Afrika'daki çocukları izlerken ağlardı. Geceleri hastanede hastaları ziyaret ederdi. Evsizlere para ve yemek yardımı yapardı" diye konuştu.

BİZİM KÖYE GÖMÜN...
Ünlü starın 1992'de ziyaret ettiği Fildişi Sahili'ndeki Sanwi Krallığı, Michael Jackson'ın cenazesinin kendi köylerine gömülmesini istiyor. ''Prens'' unvanı verilen Jackson'ın başka bir yere defnedilmesinin kabul edilemez olduğunu savunan Sanwi Kralı 5. Amon N'douffou, "Onun başka yere defni bir utanç. Çünkü bir prensi yeri ülkesidir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:31

İLGİLİ HABERLER