Gündem
  • 6.1.2014 12:32

Microsoft Türkiye’den başarılı iş ortaklarına ödül

Microsoft Türkiye’nin ekosisteminde yer alan başarılı iş ortaklarını ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenlediği "İş Ortakları Ödül Töreni"nde, bu yıl farklı kategorilerde 23 ödül sahiplerine ulaştı.

Microsoft açıklamasına göre, iş ortaklarının satış, büyüme, çözüm geliştirme, bulut bilişim ve müşteri memnuniyeti performanslarına göre değerlendirildiği, kamu, kurumsal, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ), cihaz üreticileri ve dağıtıcılar segmentlerine göre belirlenen ödüller, Microsoft Türkiye Genel Müdür Tamer Özmen ve genel müdür yardımcıları tarafından sahiplerine verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen  Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen, Microsoft Türkiye olarak 20 yıldır Türkiye'nin teknolojik gelişimi için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Ekosistemde yer alan 11 bine yakın iş ortağıyla birlikte kurumların kendi pazarlarında öne çıkmaları için çalıştıklarını ifade eden Özmen, bu yıl da geçen sene olduğu gibi Microsoft tarafından yine "En İyi Ülke" seçildiklerini hatırlattı.

Özmen, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya gibi yüksek ekonomik büyüme oranlarına sahip ülkelerdeki Microsoft şirketlerini geride bırakarak, son dört senede bu ödüle 3 defa sahip olduklarını belirterek, bu başarıda en önemli payın iş ortaklarına ait olduğunu dile getirdi.

"11 bini aşkın iş ortağı"

Özmen, 400 çalışanı ve 11 bini aşkın iş ortağıyla Microsoft Türkiye’nin gerçek bir başarı öyküsü yazdığını ifade ederek, tüm çalışanlarıyla ve iş ortaklarıyla birlikte kazandıkları tüm başarıların aynı zamanda Türkiye’nin de başarısı olduğunu bildirdi.

Türkiye'de büyük şirketlerin, kamu kurumlarının ve özellikle de KOBİ’lerin bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapmaya ve büyümeyle eğitim gücünden çok daha fazla yararlanmaya başladıklarını vurgulayan Özmen, iş ortaklarıyla birlikte bilişimin önemini kavrayarak bu konudaki yatırımlarını artıran büyük şirketlerin ve KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Türkiye’nin geleceğini birlikte şekillendiriyoruz"

Microsoft Türkiye olarak iş ortaklarıyla birlikte gelecek dönemde gittikçe önem kazanacak olan 4 mega eğilime hazırlandıklarını ifade eden Özmen, bulut bilişim, sosyal ağlar, mobilite ve büyük veri alanlarında Microsoft olarak sundukları çözümlerle hazır olduklarını aktardı.

Özmen, Microsoft Türkiye olarak iş ortaklarının bu dört mega eğilim konusunda öncü olabilmeleri için çalıştıklarını belirterek, Türkiye’de Microsoft’un kazandığı 1 dolara karşılık iş ortaklarının 14,75 dolar kazandığını dile getirdi.

Bu rakamın da Microsoft Türkiye’nin Türkiye'ye ne kadar fayda sağladığının en önemli göstergesi olduğuna dikkat çeken Özmen, Türkiye’de kurulduğu günden bu yana 20 yıldır iş ortakları ile büyüdüğünü, gelecek dönemde de kendileri ile önemli işlere imza atacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

"2013 mali yılında yüzde 22’lik büyümeye imza attık"

Özmen, Microsoft Türkiye'nin iş ortaklarından aldığı güçle 2013 mali yılında yüzde 22’lik büyümeye ve müşteri memnuniyetinde 6 puanlık artışa imza attığını bildirdi.

Türkiye’de en hızlı büyüyen segmentler arasında yüzde 28 ile KOBİ segmenti ön plana çıkarken, servis ve danışmanlık hizmetlerinde yüzde 23, kurumsal segmentte yüzde 17’lik büyüme oranına ulaşıldığını ifade eden Özmen, perakende alanında da PC pazarındaki daralmaya rağmen yüzde 2’lik büyüme oranı yakalandığını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER