Sağlık
  • 21.11.2019 21:41

Mide Balonu ile Kaç Kilo Verilir?

Dr. Hasan Erdem: “Ameliyatsız zayıflama yöntemi olan Mide Balonu ile kilolara güle güle”

Son yıllarda sağlık alanında fazla kilolara karşı pek çok tedavi yöntemi geliştirildi. Özellikle ameliyatsız ve geri dönüştürülebilir bir yapıda olması nedeniyle en çok tercih edilen Mide Balonu bunlardan sadece bir tanesi. 15 yılı aşkın süredir obezite cerrahisi alanında birçok operasyon gerçekleştiren Doçent Doktor Hasan Erdem ile ameliyatsız zayıflama yöntemi olan Mide Balonu ’nu konuştuk.

 Dr. Hasan Erdem: “Doğru egzersiz ve diyet programları ile kilo veremeyen kişilere uygulanmakta”

Mide balonu hakkında bilgiler veren Dr. Hasan Erdem, bu operasyonun aşırı kilolarından kurtulmak için doğru egzersiz ve diyet programları ile kilo veremeyen kişilere uygulanabileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Kilo fazlalığı morbid Obeziteye ilerlemeden uygun diyet egzersiz ve Mide balonu uygulaması ile önlem almak mümkün olabilmektedir. Morbid obezite durumları ile mücadele etmek için bazı durumlarda hastanın cerrahi müdahale istememesi ya da vücudunun cerrahi operasyonlara uygun olmaması durumunda da mide balonu uygulaması yapılmaktadır.”

Mide Balonu Sadece 15 – 20 Dakikalık Bir İşlem

Mide balonunun 15-20 dakikalık ve tamamen endoskopi eşliğinde yapılan bir işlem olduğunu ifade eden Dr. Erdem, bu operasyonun kolaylıkla tüm kilo fazlalığı ve obezitesi olan bireylere yapılabileceğini söyleyerek şunları ekledi:

“Ayrıca kısa süreli ve geri dönüştürülebilir tedavi yöntemi olmasından dolayı da mide balonu, bireyler tarafından en çok tercih edilen zayıflama yöntemi. Burada amaç, sadece mideye yerleştirilen balonun yer kaplaması ile yeme hissinin azalmasını ve yemek miktarının azalması sağlanmak.”

Ameliyat Sonrası Hasta 4 Saat İçerisinde Taburcu Edilir

Mide balonunun avantajlarından söz eden Dr. Erdem, mide balonu uygulamasının geri döndürülebilir bir işlem olduğuna dikkat çekerek özelliklerini şöyle sıraladı:

“Özellikle beklenmeyen bir komplikasyon gerçekleşmesi durumunda midede bulunan balon çok kolay bir şekilde çıkarılabilmektedir. Midedeki balon, mide dahil olmak üzere hiçbir organda ve sistem çalışmasında herhangi bir değişiklik yapmamaktadır.

Hastalarımız, operasyon sonrası yaşam standartlarına çok kısa sürede adapte olabilmektedir. Bu yöntemin tercih edilmesindeki en büyük etken mideye yerleştirilen balonun 6-12 ay içinde mideden çıkartılması ile midenin eski haline dönmesi etkisidir. Ayrıca diğer cerrahisi operasyonlara göre daha az maliyetlidir.

Mide Balonu ile Kaç Kilo Verilir?

Vücut yapısı ve operasyon sonrası beslenme programlarına uyulması halinde hastaların 30 kiloya kadar verebileceğini anlatan Doç. Dr. Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hastanın tercihi ve bizim de tecrübelerimize göre hastalarımızın midesine 6 ay veya 12 ay sürece midede bulunacak balonlar yerleştirmekteyiz.

Hastalar, 6 aylık balonlarla yaklaşık olarak 20 kilo verirken 12 aylık balonlarla bu sayı 30’a kadar çıkabilir.

Tabi ki bu süreçte hastanın beslenme programına dikkatli bir şekilde uyması ve egzersiz yapması gerekmektedir.

Balon Çıkartıldıktan Sonra Hastanın Düzenli Beslenmesi Çok Önemli

Mide balonunun hastanın midesinden çıkartıldıktan sonra geri kilo almaması için sağlıklı beslenmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Erdem, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Balon mideden çıkartıldıktan sonra hastalarımız beslenme alışkanlıklarının olumlu yönde değiştiğini ve kendilerini psikolojik olarak daha iyi hissettiklerini söylüyorlar.

Böylece hastalarımız operasyon sonrasında da kilo vermeye devam ediyorlar. Ancak burada egzersiz ve sağlıklı beslenme çok önemli. Kişi eskiden yaptığı gibi düzensiz ve sağlıksız beslendiği takdirde geri kilo alabilir.”

Dr. Hasan Erdem

 

Güncellenme Tarihi : 21.11.2019 21:43

İLGİLİ HABERLER