Sağlık
  • 31.1.2021 22:52

Mide ekşimesinden kansere, boğaz ağrısından, böcek ısırıklarına... Karbonatın sağlığa faydaları

Çoğunlukla hamur işlerinde kullanılan karbonatın eviniz, çiçekleriniz, hayvanlarınız, kişisel bakımınız ve hatta sağlığınız için müthiş faydaları olduğunu biliyor musunuz?

İşte her evde mutlaka olması gereken karbonatın bilinmeyen kullanım alanları…

İyi seyirler...

 

Sağlıklı yaşamda karbonatın etkisi

Mide ekşimesini giderir

Karbonat, etkili bir asit gidericidir ve mide ekşimesini geçirir. Bir bardak suya yarım tatlı kaşığı karbonat karıştırıp içerseniz kısa sürede etkisini hissedeceksiniz.

Kanser Tedavisinde karbonat etkisi

Kemoterapi, kanser hücrelerinin gelişmesini engellediği için kanser hastalarının tedavisinde kullanılan yaygın ve etkili bir yöntem. Kemoterapinin etkisini arttıracak bir şey var mı diye sorarsanız: çözüm karbonatta. Karbonat, kanserli tümörün çevresini daha az asidik yaparak kemoterapi tedavisine yardımcı olur.

Boğaz Ağrısına iyi gelir

Sık sık boğaz ağrısı ya da enfeksiyonu şikayetiniz varsa bizim de size ilaçsız bir çözüm önerimiz var… Hızlı ve sağlıklı iyileşme için karbonat ile günde üç sefer gargara yapın

Spor performansınızı arttırın

Karbonat, sporcular için de oldukça faydalı bir ürün. Karbonat, yoğun antrenmanlarda üst düzey performans sergilemenize yardımcı olur, yorgunluğu azaltır.

Yorgun ayaklara şifa

Yorgun ayaklarınızı karbonatla tazeleyin. Bir leğen ılık suya üç yemek kaşığı karbonat ekleyin ve ayaklarınızı içinde bekletin.

Böcek ısırıklarını tedavi edin

Karbonat, sivri sinek sokması ve güneş yanığından kaynaklanan ağrı ve kaşıntıyı dindirir. Bunun için karbonatı biraz suyla macun kıvamına getirip kaşınan bölgeye krem gibi sürün.

Böcek ve haşerelerle mücadele eder

Eğer evinizde karıncalar varsa kapı ve pencerelerin önüne ip gibi karbonat serpin.

Evinizde hamam böceği varsa yarı karbonat yarı şekerden oluşan bir karışımı mutfağınızın bazı köşelerine dökün. Hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Kediniz ya da köpeğiniz sık sık pireleniyorsa karbonat ve tuzdan oluşan bir karışım hazırlayın ve evcil hayvanınızın yatağının etrafına ve sık olarak yattığı yerlere bu karışımı serpin. 24 saat bekletin ve elektrik süpürgesiyle süpürün.

Bahçede ya da saksı çiçeklerinde oluşan haşerelerin temizlenmesi için bir yemek kaşığı karbonatı bir litre suda çözün ve bitkilerinizi bu karışımla sulayın. Aynı karışımı, bir bez yardımıyla yapraklarını temizlerken de kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi karbonatın faydaları saymakla bitmiyor

Deneyin ve farkı siz de görün!..

BENZER VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.1.2021 20:27

İLGİLİ HABERLER