Millet İttifakı başkan adayı çıkarabilir mi anketi

1 dk okuma
Millet İttifakı başkan adayı çıkarabilir mi anketi

Hızlı Özet

AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'na karşı CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin kurdukları Millet İttifakı; Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi ile birlikte hareket etme kararı almıştı.






6'lı ittifakta yaşanan son olaylar sonrası seçmenin, "Bu ittifak ortak aday çıkarabilir" inancı düşmeye başladı.



2023 seçimlerine geri sayım başladı.



AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'na karşı CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin kurdukları Millet İttifakı; Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi ile birlikte hareket etme kararı almıştı.



Ancak 6'lı ittifak arasında  yaşanan kavgalar sonrası ittifakın liderlerinden dağılma mesajları da gelmeye başladı.



Son yaşananlar



DEVA ve Gelecek Partisi liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ayrılık imalı mesajlarından sonra; CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile adaylık kapışması, seçmen üzerinde olumsuz imaja neden oldu.



İnanç düşüyor



Seçimler için kamuoyunun nabzını tutan anket şirketlerinden Areda Survey de 6'lı masada yaşanlar için bir kamuoyu araştırması yaptı.



26-28 Nisan'da 2 bin kişiyle yapılan ankette katılımcılara, Millet İttifakı'nın ortak aday çıkarıp çıkaramayacağı soruldu.



Çıkan sonuçların 5 aylık verilerle kıyaslandığı ankette, seçmenin Millet İttfakı'ndan ortak aday çıkacağı inancı düşüyor.



6'lı masada yaşan son olaylar sonrası bir önceki ankette yüzde 72 olan "Evet aday çıkarır" diyenlerin oranı yüzde 58'e düştü.



5 aylık sonuçlar ise şu şekilde;



 



Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir mi anketi #1


 





 




Bu haber 845 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki ÖSO komutanını öldürten Esad'ın casusunu MİT yakaladı
Gündem

İki ÖSO komutanını öldürten Esad'ın casusunu MİT yakaladı

Sanık, Hatay ilindeki Suriyeli mülteci kamplarında görevlendirilmeden önce Türk istihbarat servisi için çalışıyordu. Burada görevini kötüye kullanarak muhalif mülteciler hakkında bilgi aktardı ve Suriye rejimine gizli bilgiler ve istihbarat raporları sızdırdı.

Habervitrini10865 Görüntüleme
Özgür Özel'in daha önce gönderilmiş 56 fezlekesi var
Gündem

Özgür Özel'in daha önce gönderilmiş 56 fezlekesi var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisizlik kararı verdiği CHP kurultayı soruşturması nedeniyle Özgür Özel'e açılan soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Habervitrini14334 Görüntüleme
Netanyahu :  ABD’nin Hürmüz Boğazı‘ndaki ‘ters ablukası ‘dahiyane bir hamle’
Gündem

Netanyahu : ABD’nin Hürmüz Boğazı‘ndaki ‘ters ablukası ‘dahiyane bir hamle’

Savaşa yönelik küresel eleştirilere değinen Netanyahu, bazı Batılı televizyon kanallarını ve sosyal medya platformlarını hedef alarak, ülkenin “dijital bilgi savaşı” olarak adlandırdığı mücadelede “daha iyi olması” gerektiğini sözlerine ekledi.

Habervitrini12044 Görüntüleme
Sırdaşı itiraf etti.. Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın rüşvetten bilgisi vardı
Gündem

Sırdaşı itiraf etti.. Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın rüşvetten bilgisi vardı

Bir uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Turgut Koç'un, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili savcılığa verdiği ifadenin detayları kamuoyuna yansıdı. Koç, delege olmamasına rağmen Özgür Özel'in genel başkan seçilmesi için çeşitli temaslarda bulunduğunu ve bu faaliyetlerden Özel ile Veli Ağbaba'nın haberdar olduğunu iddia etti.

Habervitrini9806 Görüntüleme