Gündem
  • 12.10.2021 10:36

Millet İttifakı HDP ve FETÖ'den dikte edilecek ismi aday gösterecek

Dikte edilecek ismi açıklarlar

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı netleşmezken CHP ve İyi Parti’nin “aday belirleme iradesi” olup olmadığı tartışılıyor. AK Partili Ali Özkaya, Kılıçdaroğlu ve Akşener’i “FETÖ projesi” diye niteledi. Özkaya, “Bunların kendi iradelerini ortaya koyma yetkileri yok. Dikte edilecek ismi açıklarlar” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Millet İttifakı’nın HDP’nin belirleyeceği isim dışında açıklama yapamayacağını savundu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek aday göstereceklerini savunsa da; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday belirleme iradelerinin olmadığı belirtiliyor. “Ne Kılıçdaroğlu, ne de Akşener, HDP’ye rağmen, HDP’nin belirleyeceği isim dışında açıklama yapamaz. HDP’nin rıza göstereceği, kağıda yazacağı isim, açıklayacakları aday olacaktır” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Biden’ın seçilmesine Biden’la sevinenler, Biden’dan gelecek sufleyi mi bekliyor acaba?” diye de sordu.

FETÖ PROJESİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da; Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na geliş süreci ile Meral Akşener’in 15 Temmuz’dan önceki açıklamaları ve FETÖ’den ihraç edilenlerin İYİ Parti’de toplanmasına dikkat çekti. Özkaya, “Baykal’a kaset kumpasında rol alanlar ile Kılıçdaroğlu’nun 6 danışmanı FETÖ’den mahkum oldu. İYİ Parti Genel Merkez yöneticilerinin KHK’lılara af beyanları da dikkate alındığında; bunların FETÖ projesi olduğu belli” dedi. Projenin tek hedefinin Erdoğan’ın gönderilmesi olduğunu aktaran Özkaya, Millet İttifakı’nı 1912 Balkan Harbi sırasında “Edirne’ye Enver Paşa girip alacağına Bulgarlar girsin” diyen Halaskar Zabitan ekibine benzetti. Özkaya, “Bunların ne kendi adaylarını belirleme, ne de kendi iradelerini ortaya koyma yetkileri var. Kendilerine dikte edilecek ismi açıklarlar” şeklinde konuştu.

HDP’DEN VETO YEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise şöyle konuştu: “Bir tarafta Cumhurbaşkanlığı adayı olmak isteyen ama HDP’den veto yediği için olmayan başbakanlık makamına talip bir hanımefendi, diğer tarafta Cumhurbaşkanı aday adayı gibi davranan fakat henüz ittifak ortağından bile kabul görememiş Kemal Kılıçdaroğlu var. Sadece bu tablo dahi muhalefetin ülkemize şimdiden istikrarsızlıktan başka bir şey vaat etmediğinin kanıtı. Göreve gelişi bile kurgulanarak gerçekleşmiş bir genel başkanın başını çektiği ittifaktan, doğal bir aday çıkarma süreci işletmesi beklenemez.”

BBP Genel Başkanı Destici Millet İttifakı'na seslendi: Lafı eveleyip gevelemeyin HDP sizin ittifak ortağınız

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Genel İstişare Kurulu Toplantısında konuştu. Destici, HDP'nin meşru olmadığının altını çizerek, 'PYD, YPG, KCK neyse Kandil neyse HDP de odur ki nedir talebi; diyor ki, 'ana dilde Türkçe'nin yanına başka diller eklensin' diyor. 'Anayasa'dan ya Türklük kavramı çıkarılsın, ya da başka kavramlar eklensin' diyor. 'Özerklik, öz yönetim daha sonra devletleşecek sürece geçilsin' diyor.' ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'na da seslenen Destici, 'Siz de HDP'yi meşru görüp konuştuğunuza göre, o zaman lafı eveleyip gevelemeyeceksiniz. Millet bilecek, kim nerede duruyorsa millet bilecek.' diye konuştu. Destici daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

Yani devletin başında olan ve halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına, onun hükümetine onun partisine koyduğunuz tavrın onda birini PKK'nın siyasi uzantısına koymuyorsunuz. Neden, çünkü ittifak ortağınız. Ne kadar gizlemeye çalışırsanız çalışın. Ne kadar kapı arkalarında görüşüp milletin gözü önünde görüşmemeye çalışırsanız çalışın bunu karartamazsınız. Şu bir gerçek ki HDP, sizin ittifak ortağınız.

 

Güncellenme Tarihi : 13.10.2021 00:30

İLGİLİ HABERLER