Gündem
  • 28.9.2021 15:21

Millet İttifakında HDP'siz ittifak numaraları.. İşte gerçek plan

Son günlerde HDP ile Millet İttifakının iki ortağı CHP ile İYİ Parti araında sir gerilim görüntüsü veriliyor. HDP ittifaktan çekildiğini açıklıyor. Kılıçdaroğlu itiraz etmiyor.
 İtiraz bir yana düne kadar HDP'den daha çok HDP'yi savunan Kılıçdaroğlu, "Çekilirsen çekil bize iki yeni parti katılıyor" deyip ortaklığı noktalıyor..

Bu kavga görüntüsü durduk yere nereden çıktı...
Yapılan anketlerde CHP ve İYİ Parti seçmeni HDP ittifakta yer alırsa oy vermeyeceğini bildirdi. Hatta sandığa bile gitmeyeceklerini söylediler.
Yüzde 50'yi aşmak için HDP'nin oyuna kesinkes ihtiyacı olan Millet İttifakı, kara kara düşünürken şeytani bir yol buldular..
Dışarıdan HDP ile kavga görüntüsü verilecek..
HDP ilk turda kendi adayına oy verecek. Hesaba göre ilk turda kimse seçilemeyecek. Seçimler ikinci kura kalacak..
İkinci turda HDP resmi olarak iki ittifakı da desteklemediğini duyuracak ama seçmenine Millet İttifakının adayına oy vermesi söylenecek. Böylece destek ve ortaklık olmadan Millet İttifakı HDP'nin oyunu alıp seçimi kazanacaklar.
Seçimi kazandıktan sonra da HDP resmi ortakmış gibi HDP'li isimlerin de olacağı bir hükümet kurulacak..

HDP'de ittifak oyunları başladı! Köprüler gerçekten yıkıldı mı?

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçim ittifakı konusunda, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma gibi bir anlayışımız yok" açıklamasının ardından Ahmet Türk'ün sözleri dikkat çekti. Peki, HDP, gerçekten köprüleri yıktı mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ittifak tartışmaları hız kazanırken dün HDP'den de bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim ittifakına ilişkin partisinin resmi görüşünü açıklayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma gibi bir anlayışımız yok" açıklamasında bulundu.

HDP'nin seçim ittifakına ilişkin açıklamasının ardından Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk'le yaptığı röportaj ise gündeme damga vurdu.

KAPI AÇIK!

HDP Eş Genel Başkanı'nın sözlerinin aksine, "Biz seçim ittifakı arayışı içinde değiliz, HDP kendi kimliğiyle seçimlere girer ama demokrasi için bir ittifakın içinde yer almak konusunda da kapıları açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Türk'ün bu açıklamaları son günlerde konuşulan HDP'nin seçim stratejisini de gözler önüne serdi. "HDP, gerçekten köprüleri yıktı mı" sorusu gündemdeki yerini koruyacak.

KAYNAK: HABER7

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2021 22:03

İLGİLİ HABERLER