Gündem
  • 9.3.2021 16:26

Millet ittifakında orta oyunu!.. Selahattin Demirtaş İYİ Parti'yi tehdit etti

Selahattin Demirtaş da Tweet polemiğine katıldı! İYİ Parti'ye zehir zemberek sözler: Haddiniz de değil, gücünüz de yetmez..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle attığı tweet Millet İttifakı'nı karıştırdı. İYİ Parti'den art arda çok sert açıklamalar gelirken, Akşener İmamoğlu'nun paylaşımına da, arkadaşlarının rahatsızlığına da saygı duyduğunu söyledi.

Polemiğe son katılan isim ise terör suçlarından tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş, İYİ Parti kanadından gelen sert açıklamaları, 'Faşizan söylemler' olarak nitelendirdi. Demirtaş, "HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir" dedi. İYİ Parti kanadından Demirtaş'a ne yanıt geleceği ise merak konusu...

Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımı sonrası Millet İttifakı'nın resmi ortağı İYİ Parti ile kapalı kapılar ardındaki ortağı HDP birbirine girdi. İmamoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i aynı mesajda anmasına İYİ Parti kanadından çok sert açıklamalar ile tepki gelirken, son olarak tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş topa girdi. Demirtaş, İYİ Partilileri 'faşizanlık' ile suçladı. İYİ Parti kanadının cevabı merak ediliyor.

TWEET POLEMİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Twitter hesabından bir paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i aynı cümlede andı.

İmamoğlu, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.

Ne olduysa işte bu paylaşımdan sonra oldu.

İYİ PARTİ KANADINDAN TEPKİ YAĞDI

İmamoğlu'nun paylaşımına İYİ Parti yöneticilerinden art arda tepkiler geldi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum." diyerek tepki gösterdi. Çok sayıda İYİ Partili de duruma benzer açıklamalar ile tepki gösterdi.

AKŞENER: SAYGI DUYUYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise, "Türkiye'de biz İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık, net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye'nin ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem İmamoğlu'nun tweeti hem Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, hürriyetçilik ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerek iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum" sözleri ile net bir yanıt vermekten kaçındı.

Güncellenme Tarihi : 10.3.2021 14:02

İLGİLİ HABERLER