Gündem
  • 29.11.2011 13:08

MİLLETVEKİLİ DANIŞMANLARINA YASAMA EĞİTİMİ

Meclis Başkanlığı danışman ve sekreterler için gelecek ay seminer başlatacak. Seminer öncesinde, sekreterlere hangi konuda yardım almak istedikleri soruldu, gelen cevaplar doğrultusunda eğitim programını hazırlandı.
Danışman ve sekreterlere 4 hafta süreyle, Pazartesi ve Cuma günleri, Genel Kurul ve komisyon çalışmaları, kanun teklifi ve soru önergesi hazırlama tekniği, hangi tasarı ve tekliflerin Meclis Başkanlığına sunulduğu, bunların içeriği, milletvekillerinin ne zaman yoklamada yok sayılacağı, yoklamada mazeret dilekçesinin nasıl yazılacağı gibi konularda yasama uzmanlarınca bilgi verecek.
Katılımın isteğe bağlı olduğu seminerde, devamlılık aranacak. Danışman ve sekreterler seminerin sonunda sınava tabi tutulacak, sınav sonucuna göre de sertifika almaya hak kazanacak.

-e-mail ve SMS desteği-

Ayrıca milletvekillerine, yasamaya ilişkin bilgilerin anında SMS yoluyla iletilmesi için de altyapı çalışması devam ediyor.
En geç Ocak ayına kadar tamamlanması öngörülen çalışma çerçevesinde, Meclis gündemi, Genel Kurulda kabul edilen kanunlar, Meclise hitap edecek yabancı devlet adamları gibi bilgiler anında milletvekillerinin telefonlarına ulaşacak.
Ayrıca, bu bilgiler daha detaylı şekilde milletvekillerinin sekreterlerine de e-mail yoluyla gönderilecek.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER