Gündem
  • 20.10.2005 00:05

MİLLETVEKİLLERİ ÇADIRDA, DANIŞMANLARI RESTORANDA İFTAR AÇTI

MUAMMER TAN
ANKARA (İHA) - AK Parti milletvekilleri, AK Parti Grup Başkanlığı'nın dün milletvekillerine gönderdiği yazı ile iftarlarını gecekondu bölgelerinde açarken, danışmanlar ve sekreterler de lüks bir restoranda iftarlarını açtı.


AK Parti Grup Başkanlığı, milletvekillerini gecekondu bölgelerine kurulan çadırlar başta olmak üzere yemek verilen yerlere gönderirken, sekreterler ve danışmanlardan oluşan meclis çalışanlarını da lüks bir restoranda ağırladı. AK Parti Grup Başkanlığı'nın kendilerine dün gönderdiği yazıyı alan milletvekilleri, kendi aralarında bölge dağılımı yaparak, Ankara'nın dört bir yanında kurulan iftar çadırı ve yemek dağıtılan yerlere gitti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Osman Arslan ve bazı milletvekilleri de Mamak İncesu'da, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ile Mamak Belediyesi tarafından boş bir dükkanda verilen iftar yemeğine katıldı. Ramazan gibi mübarek bir ayda vatandaşlarla birlikte olmanın ayrı bir mutluluk olduğunu belirten Arslan, "Bu ziyafeti hazırlayanlardan Allah razı olsun. Allah daha nice günlere kavuştursun. Allah hem gülene, hem yiyene, hem seyredene, hem de sevilene, hem gücenene, hepsinden razı olsun" diye konuştu. Milletvekilleri, şehriye çorbası, erişte, tavuk sote, salata ve hurmadan oluşan tabldot yedi.


AK Parti grubunun hazırladığı program çerçevesinde, milletvekilleri 20'şerli gruplar halinde Ankara'nın gecekondu semtlerini ziyaret etmesini planlanıyor. 19-20 Ekim 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek gecekondu ziyaretleri çerçevesinde Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle ve çevre ilçelerdeki fakir sofralarında oruç açılacak.


AK Parti Grup Başkanlığı milletvekilleri için 'çadır' programları yaparken, sekreterleri ve danışmanlarına ise jest yaptı. Mamak'ta bulunan Lale Restaurant'ta sekreterleri ve danışmanları ağırlayan AK Parti Grup Başkanlığı, çalışanlara zengin bir iftar menüsü ikram etti. Yemeğe, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Eyüp Fatsa, Meclis İdare Amiri Burhan Kılıç ile AK Parti milletvekilleri katıldı.


Yemekte konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Disiplin dersi aldığımız, sosyal ve yardımlaşma dersi aldığımız, huzur dersi aldığımız bir aydayız. Allah, rızkını kazanmak amacıyla tuttuğumuz orucu kabul etsin" şeklinde konuştu. İstanbul'da Süleymaniye Camii'nin iki minaresi arasında yazılı olan 'Ey oruç, tut beni' sözünün kendisini çok etkilediğini söyleyen Şahin, "Bu sözü, nefsim birine kızdı, kötü bir şey söylemek istiyor. 'Oruç tut beni söyleme', nefsim yanlış bir şey yapmak istiyor, 'ey oruç tut beni' şeklinde yorumladım. Yardımlaşma duygularının doruk noktasına ulaştığı bir ayın içerisindeyiz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER