Eğitim
  • 31.5.2006 16:13

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NIN KARDEŞİ TEZİÇ'İ MAHKUM ETTİRDİ

UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i tazminata mahkum ettirdi. Teziç, Bakan Çelik'in ağabeyine 5 milyar Türk Lirası tazminat ödeyecek.


Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri olan Ramazan Çelik, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hakkında, Rektör Yücel Aşkın soruşturmasına ilişkilendirdiği ve çeşitli iddialarda bulunduğu gerekçesiyle Van 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açmıştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik, Rektör Yücel Aşkın'ın tutuklandığı dönemde yapılan açıklamalarda kendi itibarını zedelediği gerekçesiyle YÖK aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkeme, "Olayda adı geçen bir başka eleman da YYÜ Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir" diye açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti.


Mahkeme kararına göre Teziç, Ramazan Çelik'in "itibarını zedelemekten" 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. Teziç ayrıca, 800 YTL mahkeme ve avukat masraflarını da ödeyecek.
Rektör Aşkın'ın tutuklanması sonrasında, YÖK binasında olağanüstü yapılan toplantıda, Rektörler Komitesi adına YÖK Başkanı Erdoğan Teziç tarafından okunan bildiride, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "ima yollu" gönderme yapılırken, Bakan'ın kardeşi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik'in ismi "R. Çelik"olarak ve "Çelik" ifadesi koyu olarak yer almıştı. Bildiriyi okuyan YÖK Başkanı Teziç, "Olayda adı geçen bir başka eleman da YYÜ Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir. Adı geçen hakkında, cihaz alımı projesindeki ihmali nedeniyle soruşturma açılmış, soruşturma sırasında emeklilik dilekçesi vermiş, daha sonra her nedense dilekçesini geri almıştır" denilmişti.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bildiride kardeşinin ima edilmesi sonrasında, Van YYÜ Rektörü'nün tutuklanmasıyla ilgili önce kendisini ilişkilendirmeye çalıştıklarını, bir delil bulamayınca, ağabeyini işin içine kattıklarını söylemişti. Bakan Çelik, ağabeyinin hiçbir soruşturma geçirmediğini kaydederek, ''Ağabeyime, dolayısıyla benim siyasi kariyerime, hükümete ve partime şaibe bulaştırmaya çalışan hangi insan varsa, dava açacağız'' demişti.
Teziç'in açıklaması sonrasında Bakan Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik de kendisinden özür dilenmesi durumunda yargıya gitmeyebileceğini belirtmiş, bu arada YÖK'ten de herhangi bir özür açıklaması gelmemişti. Ramazan Çelik'in açtığı ve 6 ay süren davada, YÖK aleyhine karar veren mahkemenin, gerekçeli kararını da bugün açıklaması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER