Gündem
  • 28.9.2011 10:58

MİLLİ İSTİHBARAT, NEDEN KADIN PERSONEL ALMIYOR ?

Milli İstihbarat Teşkilatı, personel alımı için açtığı sınavda yine sadece "Erkek" şartı getirdi. MİT son üç dönemdir kadın personel almıyor...

MİT, geçen yıl da sadece erkek personel alımı için sınav açmış ve dönemin TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, MİT’in o günkü Müsteşarı Emre Taner’e mektup yazarak, "Neden kadın personel almıyorsunuz?" diye sormuştu.

"KADINLAR AÇIK VERİYOR"

Gazeteport'un haberine göre, Emre Taner ise Akşit’e bir cevap göndererek "Teşkilatta görev alacak ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya giden personelin, cesur, baskı ve strese dayanıklı olması gerekmektedir. Kadınlar tepkilerini kolay belli etmekte ve açık vermektedir. Bu nedenle tercihimiz erkek istihbaratçılardan yanadır" cevabını vermişti.

MİT’de 21 Temmuz 2011 itibarıyla yüzde 81.1 oranında erkek, yüzde 18.9 oranında da kadın personel bulunuyor. Geçen yıla kadar kadınlar, MİT Müsteşar yardımcılığı ve Stratejik İstihbarat Başkanlığı görevlerine kadar yükselmişti. MİT personelinin yüzde 78.5’i üniversite mezunu bulunuyor. Personelin yaş ortalaması ise 36-45 yaş aralığında yüzde 38.8 ile en yüksek bölümü oluşturuyor.

 

postmedya

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER