Spor
  • 30.11.2007 01:25

MİLLİ TAKIM ERMENİSTAN'A GİDER Mİ!..

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Siyaset spora karışmasın..Bu şimdi tam kitabın orta yerinden bir soru. Sporun evrensel kaideleri var. Milli takım bu ülkeyle maç yapmasa yaptırımları var.Bu Hükümet'in değil,kişisel görüşüm" dedi.

Türkiye'nin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grubunda Ermenistan ile birlikte yer alması, Meclis'te tartışma konusu oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri hakkında değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Türkiye’nin Ermenistan ile maç yapıp yapmayacağını sordu.

Başesgioğlu, Türkiye’nin Ermenistan ile ihtilaflarının olduğunu, ancak Türkiye’nin diplomatik ilişkileri olmasa da Ermenistan’ı tanıyan bir ülke olduğunu söyledi. Bu konuda henüz bir karar verilmediğini ifade etti.
Başesgioğlu şunları söyledi:

“Bu uluslararası hukuku ilgilendiren bir konu. İki gündür tartışıyoruz. Siyaset spora karışmasın..Bu şimdi tam kitabın orta yerinden bir soru. Sporun evrensel kaideleri var. Milli takım bu ülkeyle maç yapmasa yaptırımları var. Bu Hükümet görüşü değil, kişisel görüşüm. Biz Ermenistan’a karşı olan rezervlerimizi koyacağız, uluslar arası arenada elbette sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Azeri kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olacağız. Bunu açıkçası Dışişleri Bakanlı ile görüşme imkanım olmadı, görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde geleceğimiz noktayı sizlerle paylayacağız.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER