Spor
  • 23.3.2019 00:50

Milli takımda Güneş'li günler

Euro 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup mücadelesinde Milli Takımımız, H Grubu'nun ilk maçında Arnavutluk ile deplasmanda karşılaştı. 15 yıl aradan sonra yeniden Milli Takım'ın başına geçen Şenol Güneş, yeni macerasının startını bu maçla vermiş oldu.

Oyun olarak çok üst düzey bir oyun olmasa da mücadele anlamında iyi bir direnç gösteren Millilerimiz, Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun attığı gollerle sahadan 2-0'lık galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla elemelere Milli Takımımız 3 puanla başlangıç yaptı.

(ÖZET) Arnavutluk-Türkiye maç sonucu: 0-2

Millilerimiz Pazartesi günü Eskişehir'de Moldova'yı ağırlayacak.

EURO 2020 H Grubu ilk maçında Türkiye, deplasmanda Arnavutluk ile karşılaştı. 14. dakikada Arnavutluk'ta Bekim Balaj'ın çerçeveyi bulan şutu kalemizde tehlike yarattı. 21. dakikada Burak Yılmaz attığı golle takımımızı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Milli Takım'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 55. dakikasında Hakan Çalhanoğlu attığı harika golle farkı 2'ye çıkardı. Emre Belözoğlu 65. dakikada yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıktı. Yerine Dorukhan oyuna dahil oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Milli Takım, EURO 2020 Elmeleri'ne 3 puanla başladı.

 Milli Takım'ın diğer maçı ise 25 Mart'ta. Ay-Yıldızlılar Moldova ile karşı karşıya gelecek. Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanacak maç 20'de başlayacak.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Mücadeleye her iki takım da oldukça tempolu bir şekilde başladı. Özellikel ev sahibi ekip Arnavutluk sert bir oyun oynamayı tercih etti. 10 dakikalık kısım geride kalırken önemli bir gol pozisyonu yaşanmazken, Millilerimiz daha çok kontra atak ve kontrollü oyun ile dengeyi sağlamaya çalıştı. Hücum hattında Burak ve Cenk Tosun hareketli oyunu ile Arnavutluk savunmasını şimdiye kadar bir hayli zorladı.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Millilerimiz ilk kez kalabalık bir şekilde rakip kaleye yüklendi. Emre'nin şık pasında Burak Yılmaz topla buluşamadı. Seken topa Cenk Tosun hamle yaptı. Yine Burak ceza sahası çarprazında koştu. Topu içeriye çevirmek istedi ama meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Okay'dan kritik koşu

14. dakikada bu kez golü kaçıran taraf Arnavutluk oldu. Balaj yarı sahamızda savunma arkasına sarktı. Okay Yokuşlu iyi bir şekilde geriye koşarak rakibini yakaladı ve ceza sahası içerisinde kolay bir vuruş yapmaısnı önlendi. Pozisyonu önceden sezen Mert Günok da topun sahibi oldu.

Mert'ten başarılı kurtarış

20. dakikada Arnavutluk Ivan Balliu ile gole çok yaklaştı. Ancak kalecimiz Mert Günok başarılı bir şekilde bu tehlikeyi savuşturmayı başardı. Balliu savunma arakasına sarktı ve topla buluşmayı başardı. Bu pozisyonda Merih Demiral biraz ağır kaldı. Başakşehir ile bu sezon formunun zirvesine çıkan Mert başarılı bir şekilde kalesini terk etti ve pozisyonu savuşturmayı başardı.

Mahmut'un presi golü getirdi

21. dakikada Burak Yılmaz skoru 1-0'a getirdi. Mahmut Tekdemir'in rakip ceza alanı dışında kazandığı top sonrasında Cenk Tosun'un ceza alanı içindeki pası ile bir anda sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın şutu ağlarla buluştu. Burak Yılmaz ile maçtaki ilk isabetli şutunu çeken Milli Takım, golü buldu. Tecrübeli golcü Milli Takımdaki gol sayısını 24'e çıkardı.

Maçın ilk sarı kartı 30. dakikada Millilerimizden Cenk Tosun'a çıktı. Golcü futbolcu yoğun itirazlarda bulununca Alman hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Maçta dakikalar 33'ü gösterdiğinde savunma arkasına atılan topta pozisyon arayan Arnavutluk hücum hattına, Merih Demiral yerinde müdahalesi ile topu taca gönderdi ve fırsat vermedi.

34. dakikada savunma arkasına atılan yüksek topta Kaan Ayhan'ın geç kaldığı topa Myrto Uzuni hareketlendi ancak istediği tek dokunuşu yapamadı. Milli Takımımzın savunma arkasına atılan topta rakip ekip sürekli tehlikeli ataklara girdi.

Maçta dakikalar 39'u gösteriğinde Ivan Balliu, Hasan Ali Kaldırım'a hava topunda yaptığı hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Hasan Ali, geçirdiği sakatlık sonrasında ayağa kalkamadı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi. Saha içindeki tedavisi sonrasında Hasan Ali kenara alındı ve mücadele kaldığı yerden yeniden başladı.

45+2. dakikada bir kart daha çıktı. Arnavutluk'ta Ismajli, Hakan Çalhanoğlu'na yaptığı sert hareket sonrası sarı kartı gören isim oldu.

Milli Takımımız tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Ancak Hakan'ın ortasında Burak Yılmaz'a çarpan top rakip takımın savunmasında kaldı.

45+4. dakikada Okay Yokuşlu, ceza alanı dışında Balaj'ın şutundan önce topa ayağını koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı ancak Balaj'ın müdahalesinden kurtulamadı. Okay, kısa süreli sakatlığı sonrasında ayağa kalktı ve maça devam etti.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve hakem devreyi bitiren düdüğü çaldı. Millilerimiz 1-0'lık üstünlükle soyunma odasına giden taraf oldu.

Milliler 2. yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. İlk yarıda sağ kanatta yoğun efor sarf eden Gökhan Gönül yerini Zeki çelik'e bıraktı.

Karşılaşmanın 47. dakikasında Mahmut Tekdemir'in tek topunda bir anda ceza alanı çizgisi üzerinde iki rakibi arasında pozisyona giren Burak Yılmaz, devam etmeden şutunu çekti ancak bu deneme etkili olmadı.

Pozisyonun dönüşünde Okay Yokuşlu rakibini düşündürünce hakem tarafından sarı kart gören isim oldu. Okay ilk yarıda da fiziki olarak bir hayli yıprandı.

Emre'yi kızdıran olay

Maçta dakikalar 49'u gösterdiğinde Cenk Tosun, sağ ayak bileğinden yaşadığı sakatlık sonrasında ayağa kalkamadı ve hakem Tobias Stieler oyunu durdurarak, Cenk'in tedavisi için oyun alanına sağlık görevlilerini davet etti. Emre Belözoğlu, topu dışarı atmadıkları için Arnavutluk oyuncularına kızdı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan mithiş gol

55. dakikada Hakan Çalhaoğlu güzel bir golle skoru lehimize 2-0'a getirdi. Hakan Çalhanoğlu'ndan harika gol! Emre Belözoğlu'ndan aldığı pas sonrası şık çalımlarla rakip ceza alanı yayı içine kadar ilerleyen Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu, kaleci Berisha'nın solundan ağlarla buluştu. Milan'da forma giyen yıldız futbolcumuz 40. milli maçında 10. golünü attı.

Arnavutluk ilk oyuncu değişikliğini 58'de gerçekleştirdi. Grezda, Balaj'ın yerine oyuna giren isim oldu. Bir oyuncu değişikliğine daha gitti ev sahibi. Balliu yerine de oyuna dahil olan isim Sadiku oldu.

Karşılaşmanın 63. dakikasında tecrübeli yıldızımız Emre Belözoğlu, bir anda kenini yere bıraktı. Oyunzu değişikliği işaretinin gelmesinin ardından Emre yerini Dorukhan Toköz'e bıraktı. Şenol Güneş 2. oyuncu değişikliğini zorunlu bir şekilde gerçekleştirmek zorunda kaldı. 22 yaşındaki genç futbolcu bu değişiklikle ilk Milli Takım'da forma giyme şansını yakladı.

70. dakikada Arnavutluk'un sol kanattan geliştirdiği atakta ceza alanı içinde topla buluşan Ledian Memushaj, sol çaprazda sağına çektiği topa sert vurdu ancak bu deneme farklı şekilde auta çıktı.

Burak Yılmaz ofsayta takıldı

85. dakikada Burak Yılmaz, önüne atılan pas sonrasında hızla ceza alanına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldığında vuruşunu yapıp golü buldu ancak bu gol, ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.

86. dakikada Arnavutluk'un tecrübeli futbolcusu Xhaka, Mahmet Tekdemir'e yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

Mert'ten başarılı kurtarış

Maçta dakikalar 88'i gösterdiğinde ceza alanı dışı sağ çaprazdan Hysaj'ın sert şutu, doksan diye tabir edilen noktaya gidiyordu ancak Mert Günok, harika bir refleks ile bu şutu çıkarmayı başardı.

Millilerimiz son oyuncu değişikliğini 88. dakikada gerçekleştirdi. Burak Yılmaz yerine oyuna giren isim Deniz Türüç oldu. Tecrübeli golcü maçta gösterdiği performansla alkışı hak etti.

90+4'te sağ kanattan gelişen Arnavutluk atağında Armando Sadiku ceza alanına girmek istedi ancak Merih Demiral, yerinde yatarak müdahalesi ile rakibine bu şansı tanımadı.

Hakem maçı bitiren düdüğü çaldı ve Millilerimiz sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Şenol Güneş ve Türkiye'den müthiş başlangıç

Stat: Loro Boriçi
Hakemler: Tobias Stieler, Mike Pickel, Christian Gittelmann

Arnavutluk: Etrit Berisha, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Frederic Veseli, Ledian Memushaj, Taulant Xhaka, Amir Abrashi, Ivan Balliu, Elseid Hysaj, Myrto Uzuni, Bekim Balaj
Yedekler: Alban Hoxha, Gentian Selmani, Enea Mihaj, Arlind Ajeti, Naser Aliji, Ergys Kace, Migjen Basha, Lorenc Trashi, Kristi Qose, Eros Grezda, Kristal Abazaj, Armando Sadiku
Teknik Direktör: Christian Panucci

Türkiye: Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, Emre Belözoğlu, Kaan Ayhan, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Cenk Tosun, Burak Yılmaz
Yedekler: Sinan Bolat, Uğurcan Çakır, Emre Taşdemir, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Mehmet Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Deniz Türüç, Dorukhan Toköz, Emre Kılınç, Yunus Mallı, Güven Yalçın
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Gol: Burak Yılmaz (dk. 21) (Türkiye)
Sarı Kartlar: Ivan Balliu, Ardian Ismajli (Arnavutluk), Cenk Tosun (Türkiye)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2019 12:37

İLGİLİ HABERLER