Spor
  • 17.7.2009 11:28

MİLLİ VOLEYBOLCULARIMIZA BÜYÜK TERBİYESİZLİK !

Genç Bayan Voleybol Milli Takımı’nın, 15. Dünya Şampiyonası finallerine katılmak için gittiği Meksika’da skandallar bitmek bilmiyor.
Milli takımın başkent Mexico City’de havalimanında nezarete alınmasının yankıları henüz dinmemişken, şimdi de Türkiye’nin bulunduğu grubun maç programı son anda değiştirildi. Alınan bilgiye göre, Meksika Voleybol Federasyonu yetkilileri ve Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) asbaşkanlarından birinin de bulunduğu teknik toplantıda, milli takım yetkililerine, D Grubu’ndaki ilk maçta FIVB’in internet sitesinde yer alan
programın tersine Küba ile değil de Bulgaristan ile karşılaşacakları söylendi.
Yetkililer, FIVB’in sitesindeki resmi duyurunun yanlış olduğunu ve Türkiye’nin ilk maçını Bulgaristan ile yapacağını bildirdiler. Bunun üzerine tüm hazırlığını aylar öncesinden belli olan programa göre yapan genç milli takım yetkilileri, durumdan Voleybol Federasyonu’nu haberdar etti ve federasyon da FIVB nezdindeki girişimlerine yeniden başladı.

"UÇAKTA TERORİST OLABİLİR, BAVULLARINIZI AÇIN"

Öte yandan havalimanında milli takım kafilesinin nezarete alınmasıyla ilgili olarak, federasyonun yurtiçi ve uluslararası alanda yaptığı girişimlerin ardından, yetkililerden tuhaf bir açıklama geldi.
Yine aynı teknik toplantıda yapıldığı öğrenilen açıklamaya göre, Meksikalı yetkililer, Paris İnterpolü’nden "uçakta terörist olabilir’ bildirimi almış ve bu nedenle milli takımın güvenliğini sağlamak amacıyla, kafileyi
nezarete koymuş.
Açıklama, milli takım yetkililerini oldukça şaşırtırken, güvenlik bahanesiyle yapılmış olan uygulamalara bir anlam verilemedi. Sporcular ve teknik heyet, havaalanında güvenlik görevlilerinin kaba davranışlarına maruz
kalmalarını, uzunca bir süre kapalı bir odada tutulmalarını, bavullarının iç çamaşırlarına dek aranmasını, pasaportlarındaki giriş belgelerinin buruşturulup atılmasını ve yeniden giriş belgesi doldurmaya zorlanmalarını, güvenliği sağlamak gibi bir gerekçeyle bağdaştıramadı.
Bu arada, konuyu öğrenen Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın, Emniyet Genel Müdürlüğü ile temasa geçtiği ve Paris İnterpolü’nden böyle bir ihbar yapılıp yapılmadığını araştırdığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER