Spor
  • 28.6.2008 13:27

MİLLİLER PARAYA BOĞULDU...

AVRUPA Şampiyonası’nda tarihi başarıya imza atan ve Terim’in dediği gibi “Kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz” sözünü gerçekleştiren Milliler’in primi tartışma konusu olmuştu. Futbol Federasyonu ise bu konuda açıklamalarda bulunmuş ve hiçbir oyuncunun para talebinde bulunmadığını ifade etmişti. Ve şampiyona bizim için yarı finalde gururla sona erdi, Ay-yıldızlı oyuncularımızın kazandığı para da netlik kazandı.

‘KATILIM’ PRİMİ 250 BİN YTL

EURO 2008’de A Grubu’nda İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’ni unutulmaz maçlar sonunda geçip gruptan çıkan Milliler’e Futbol Federasyonu 300’er bin YTL prim vermişti. Ve Türkiye, çeyrek finalde de Hırvatistan’ı geçerek tarihinde ilk kez yarı finale adını yazdırmıştı. Bu başarının bedeli de 300’er bin YTL’lik prim oldu. Yani Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden 23 futbolcunun Euro 2008’den kazancı 600 bin YTL...

Futbol Federasyonu ayrıca Haluk Ulusoy döneminde vaad edilen Avrupa Futbol Şampiyonası’na kalma primini de kabullendi ve bunun için de oyunculara ayrıca 250’şer bin YTL ödendi.

MİLLİLER’E TEŞEKKÜR

AYRICA Euro 2008 kadrosuna çağrılan ancak sonra çıkarılan İbrahim Kaş, Yıldıray Baştürk, Halil Altıntop ve Gökhan Gönül’e de 75 bin YTL prim verildi.

Bu arada Futbol Federasyonu dün resmi internet sitesinde teşekkür mesajı yayınladı. Özetle şöyle denildi:

“Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Milli Takım. Avrupa Şampiyonası’nda üstün bir performans göstererek Türk futbol tarihinin en görkemli başarılarından birine imza atan futbolcularımız ve teknik heyetimize yürekten teşekkür ederiz. Üzerlerindeki ay-yıldızlı formayı alın terleri ile ıslatarak Türk milletinin yüzünü güldüren ekibimiz, Türkiye adını hem Avrupa’da hem de dünyanın dört bir köşesinde zihinlere kazıyıp, büyük bir hizmete imza attı.

‘GURUR DUYUYORUZ’

ÜLKEMİZİ büyük bir başarıyla temsil ederken herkesin beğenisini kazanan aslan yürekli oyuncularımız sayesinde, 5 kıtadaki Türkler, göğüslerini gererek dolaşıyor. 70 milyon yurttaşımıza ilave olarak tüm Türk cumhuriyetlerinde, Balkanlar’da, Ortadoğu’da ve Avrupa’da milyonlarca kişi, milli takımımızla gurur duyuyor.”

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER