Dünya
  • 29.2.2020 21:35

Milyonlarca virüsü bir araya toplayıp pil yaptılar

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden(MIT) bilim insanları, 10 yıl süren çalışmaların sonucunda ilginç bir yönteme imza attı. Bilim insanları, milyonlarca virüsü bir araya getirerek yeni bir pil teknolojisi geliştirdiklerini açıkladı.

Özellikle elektrikli araçların insan hayatına hızlı bir şekilde girmiş olması, farklı teknolojik çalışmaları da hızlandırdı. Ancak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT) bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, çok ilginç bir teknolojik gelişmeye imza attı. Biyomühendislik alanında çalışmalarını yürüten Profesör Angela Belcher, 10 yıl süren çalışmalar sonucu milyonlarca virüsü bir araya getirerek yeni bir pil teknolojisi geliştirdiklerini duyurdu.

Bilim insanları, geliştirilen bu teknolojinin pillerin şarj ve deşarj oranlarını uzatabileceğini belirtti. Milyonlarca virüsün bir araya getirilmesiyle geliştirilen pil teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Profesör Angela Belcher, şu an için ulaşmak istedikleri tek hedefin en temiz teknolojiyi elde etmek olduğunu belirtti

Güncellenme Tarihi : 29.2.2020 21:36

İLGİLİ HABERLER