Yaşam
  • 4.8.2009 14:39

MİNAREDEN İLAN-I AŞK İLAN ETMEYE KALKTI

Polis hırsız sandığı 4 genci yakalayınca, alkollü oldukları ortaya çıktı

SAMSUN'da içki içtikten sonra gece yarısı caminin minaresine çıkıp sevgililerinin adını bağırarak söylemek isteyen 4 kişiyi, olay yerine gelen polisb engelledi. Bu kişilere Kabaharler Kanunu'na göre 69'ar lira ceza uygulandı.

Olay, İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi'nde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. 25 yaşındaki Serdar Kuru ile Serdar İmer, 26 yaşındaki Onur Murzaoğlu ve 24 yaşındaki Ömer Kaya, birlikte içki içerek sohbet eetmeye başladı. Bu kişiler daha sonra “Kim sevgilisini daha çok seviyor menareden bağırarak söylesin” diyerek mahalledeki Süleyman Efendi Camii'ne gitti. Camiye pencereden giren 4 kişiyi görenler polisi arayarak “Camiye hırsız girdi” ihbarında bulundu.

Polisler kısa sürede olay yerine geldi ve cami içinde yaptığı aramada kimseyi bulamadı. Bu sırada sevgililerinin adını bağırarak ilan etmek üzere minareye çıkan Serdar Kuru, Serdar İmer, Onur Murzaoğlu ve Ömer Kaya'nin minareye çıktığını fark eden polisler hemen peşlerinden giderek, onları yakaladı.

Gözaltına alınarak Unkapanı Polis Merkezi’ne götürülen 4 kişi, hırsızlık için camiye girmediklerini, sadece aynı mahallede oturan sevgililerinin adını bağırarak ilan etmek için minareye çıktıklarını söyledi. Sabaha kadar polis merkezinde tutulan Kuru, İmer, Murzaoğlu ve Kaya, bugün Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Polisdeki ifadelerini yineleyen 4 şüpheli, Cumhuriyet savcılığında Kabahatler Kanunu uyarınca ‘Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozmak' suçundan 69'ar lira para cezası verilerek serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:56

İLGİLİ HABERLER