Gündem
  • 29.11.2011 12:58

MİNİ ETEK GİYDİĞİ GEREKÇESİYLE KOVULAN HAKİM YENİDEN GÖREVDE

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 2003 yılında meslekten çıkarılan ve bu kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni taşıyarak mesleğine dönme hakkı elde ettikten sonra Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ne atanan hakim Ayşe Özpınar, "Eski defterleri kapattım. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açtım" dedi.
1972 doğumlu Ayşe Özpınar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1997’de, Erzurum’un Karaçoban İlçesi’nde yargıç olarak göreve başlayan Özpınar, 1999’da da Mersin’in Gülnar İlçesi’ne atandı. Burada çalışırken, hakkında ’aşırı makyaj yaptığı’ ve ’minik etek’ giydiği yolunda dedikodularI çıkarılan Özpınar, bir ihbar mektubuyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet edildi.
HSYK, bunun üzerine 2003 yılında Ayşe Özpınar’ı meslekten men etti. Özpınar alınan bu kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. AİHM, HSYK’nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ’Aile ve özel yaşama saygı’ ile ’Etkin başvuru hakkı’ ile ilgili maddelerini ihlal ettiğine hükmetti. HSYK, bunun üzerine Ayşe Özpınar’ı Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ne tayin etti.
Alaşehir’e gelerek görevine başlayan Özpınar, gelişmelerle ilgili konuşmadı; DHA muhabirine, "Görevime kaldığım yerden devam edip, en iyi şekilde yapacağım. Eski defterleri kapattım. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açtım" demekle yetindi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER