Asayiş
  • 6.9.2013 16:01

Mini etekli eşine kızıp evi yaktı!..

Olay, bu sabah merkez Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi Şirin Sokak'ta bulunan üç katlı evin giriş katında meydana geldi. 17 yıllık evli olan ve bir tekstil fabrikasında çalışan 43 yaşındaki Yasemin Arap ve servis şoförü olan eşi 44 yaşındaki Basri Arap'tan şiddet gördüğü iddiasıyla 4 ay önce mahkemeye başvurdu. Mahkeme Yasemin Arap'ın korumaya alınmasına hükmetti ve Basri Arap için evden uzaklaştırma kararı verdi.

Basri Arap, bunun üzerine başka bir eve taşınırken Yasemin Arap ise tek çocuğu lise 2'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Barış ile birlikte kalmaya başladı. Çift, 15 gün önce barışmaya karar verdi. Yasemin Arap, evin eşyasını değiştirerek yeni koltuk takımları alması halinde Basri Arap'la tekrar aynı evde yaşayacağını söyledi.

Bunun üzerine Basri Arap, 4 bin lira borca girerek eve yeni koltuk takımları alınca, Yasemin Arap, kocasını eve aldı. Dün akşam saatlerinde Basri Arap, mini etek giymesine karşı çıktığı eşi Yasemin ile tartıştı. Komşuların haber vermesiyle gelen polisler, Yasemin Arap'ın şikayetçi olması üzerine Basri Arap'ı akşam Emek Polis Merkezine götürdü. Eşinin serbest kalınca yeniden eve geleceğinden endişe eden Yasemin Arap, gece yarısı eve çilingir çağırarak kapı kilidini değiştirdi. Daha sonra annesi Şadiye Yunusalp'i arayarak eve gelmesini istedi. Karakolda sabaha kadar tutulan Basri Arap, savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

Polis merkezinden çıkan Basri Arap, benzine buladığı gazete kağıtları ile eve geri döndü. Kapıya dayanan Basri Arap'a eşi ve çocuğundan kapıyı açmalarını ve eşyalarını aldıktan sonra evi terk edeceğini söyledi. Kocasına inanan Yasemin Arap, kapıyı açınca eve dalan öfkeli koca, benzinle bulanmış gazete kağıtlarını çakmakla tutuşturarak odalara atmaya başladı. Ev biranda alevler içersinde kalınca Yasemin Arap ve oğlu Barış'ın kollarında ve ayaklarında yanıklar oluştu. Yangın evi sararken en üst katta oturan ev sahibi Nazmiye Karataş ve orta katta kiracı olarak oturan Gonca Yıldız, dumandan etkilendi. Komşuların haber verdiği İtfaiye kısa zamanda yangının söndürürken olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri 4 kişiyi Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay sonrası kaçan Basri Arap, Emek Polis Merkezine giderek teslim oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER