Yaşam
  • 29.9.2008 14:59

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ KENDİ YAKMAK İSTEDİ

SAİM ÇOTUK
YALOVA  -Altınova Minibüsçüler Kooperatifi'ne kayıtlı 77 DD 691 plakalı minibüsünü Yalova Valiliği önüne çeken Mustafa Kıldız (45) Yalova Belediyesi'nin çifte standart uyguladığını iddia ederek, kendini yakmakla tehdit etti. İçi mazot dolu bidonla aracının üzerine çıkan Kıldız, "Yalova Minibüsçüler Odası'na bağlı M plakalı minibüsler şehir içine giriyor. Altınovalı ve Çiftlikköylü minibüsçülere ise izin verilmiyor" diyerek sorunun çözülmemesi halinde kendini yakacağını belirtti. Kıldız'ın tehdidi üzerine Yalova
Emniyeti, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerinde geldi. Polislerin ikna çabalarına karşın kararından vazgeçmeyen protestocu Kıldız, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Adem Gülsün olay yerine gelerek Kıldız'ı ikna etmeye çalıştı. Gülsün'le yaklaşık 20 dakika görüşen Kıldız kararından vazgeçmeyerek, mazotun bir kısmını üzerine döktü.
Görüşmeler çevrede toplanan çok sayıda vatandaşın meraklı bakışları arasında devam ederken Kıldız, "Çoluğum çocuğum aç. Çocuğuma bayramda bir ayakkabı bile alamadım. Günde 100 YTL mazot parası verip 50 YTL kazanıyorum. Bizi de şehir içine sokun, ya da onları da sokmayın" dedi.
Uzun süren ikna çabaları sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün, "Yarından itibaren hiç kimse şehir içine giremeyecek" sözünü verdi.
Bunun üzerine Kıldız, eylemini sona erdirerek elindeki mazot dolu bidonu emniyet güçlerine verdi. Kıldız, ifadesi alınmak üzere Yalova Polis Merkezi'ne götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER