Dünya
  • 30.4.2016 01:06

Minik kızın 'Kurt adam' sınavı

Brezilyalı beş yaşındaki kız, yaygın bilinen adıyla kurt adam sendromundan muzdarip ve hastanedeki cihaz arızalandığı için küçük kızın tedavisi durdu.

TÜM VÜCUDU KILLARLA KAPLI

Kemilly Vitoria Pereira de Souza'ya aşırı kıllanma(hypertrichosis) teşhisi kondu. Beş yaşındaki Kemilly'nin nadir görülen bu rahatsızlıktan ötürü bütün vücudu kıllarla kaplı. Dudakları ve burnu normalden daha büyük. Ailesi, küçük Kemilly daha düzgün bir tedavi görebilsin diye, 2013 yılının aralık ayında yaşadıkları şehirden 1287 km uzakta olan Goiania kentine taşındı.

HASTANE CİHAZI TAMİR ETTİREMİYOR, YENİSİNİ DE ALAMIYOR

Hastane yetkilileri çözüm üretmeye çabalasa da tüyleri alan cihazın arızalanması sonrasında maddi imkansızlıklar sebebiyle ne cihazı tamir ettirebildi ne de yerine yenisini temin edebildi. Annesi, Kemilly'nin rahatsızlığına rağmen okulda bir sıkıntıyla karşılaşmadığını ama ileri ki hayatında ön yargılarla karşı karşıya kalabileceği endişesi taşıdığını ifade etti.

İKİ YILDIR UYGULANAN TEDAVİ BOŞA GİDEBİLİR

Hastanedeki cihazın bozulmasından sonra, geçen son beş ayda küçük kızın durumu kontrolden çıkmış durumda. Kemilly'nin yüzünde ve kollarında kıllar gözle görünür şekilde tekrardan uzadı. Tedavisiz geçen son beş ay sonrasında ailesi ve doktorları, iki yıl boyunca uygulanan tedavinin yitip gideceği kaygısını duyuyor.

 CİHAZIN TAMİRİ İÇİN GEREKLİ PARÇA SADECE İSRAİL'DE

Hastane sözcüsü, küçük kızın tedavisinde kullanılan cihazın bozulduğunu, bir parçaya ihtiyaç duyduklarını, cihazı tamir edecek bu parçanın da sadece İsrail'de üretildiğini söyledi. Hastane bir lazer cihazının kiralanması için sözleşme imzalamış olsa da kiralanan cihazın küçük çocukların tedavisinde kullanılamayacağı açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:20

İLGİLİ HABERLER