Yaşam
  • 25.8.2009 19:20

MİRAS İÇİN TÜRK VATANDAŞI OLACAKLAR...

Elit Rezidans'daki dairesinde intihar eden İsmet Karacan'ın çocukları, babalarının mirasçısı olabilmek için Türk vatandaşlığına geçecek. İsmet Karacan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan kızları Selma Melek Karacan, Sema Kadriye Karacan, Tery Jale Karacan, Suzan Leyla Karacan ve oğlu Tery Luis Hanusa veraset işlemleri nedeniyle Türk vatandaşlığına geçmek için geçtiğimiz günlerde dilekçe verdi. Ailenin Avukatı Ali Rıza Dizdar, veraset işlemleri nedeniyle varislerin Türkiye'de nüfusta kaydının olması zorunluluğundan dolayı Karacan'ın çocuklarının başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Bu arada Karacan ailesi adına avukat Ali Rıza Dizdar, Şişli Adliyesi 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne Elit Rezidans'da intiharın gerçekleştiği evde bulunan eşyaların tespiti için başvurdu. Öte yandan İsmet Karacan'ın birlikte yaşadığı sevgilisi Nermin Özcan'ın öğretmen kardeşi Nesrin Özcan hakkında da Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMEN KARDEŞE DAVA

Bilindiği gibi Nesrin Özcan'ın, Karacan'ın Heybeliada'da bulunan evini üzerine geçirdiği ve bankada trilyonlarca lira hesabının ortaya çıkması üzerine MEB müfettiş göndermişti. Müfettişler Nesrin Özcan'ın öğretmen maaşı ile bu kadar malvarlığını nasıl elde ettiğinin araştırılması için soruşturma açılmasını uygun bulmuştu. Özcan hakkında da mal varlığını nasıl elde ettiğinin belirlenmesi için dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER