Gündem
  • 24.1.2020 11:19

Mısır gazetesinden çok çirkin provokasyon

Genç evlilik mağdurları için bir düzenleme yapmaya çalışan AK Parti hükümeti içeride ve dışarıda saldırıya uğruyor. Mısır’da yayın yapan "El - Vatan Gazetesi" düzenleme üzerinden Türkiye’yi hedef aldı.

Türkiye’nin önemli sosyal sorunlarından biri olan genç evlilerin mağduriyetini yeniakit.com.tr gündeme getirmişti. Mağdurların hepsi çocuklarıyla birlikte sırf yasal sorunlar nedeniyle zor durumda kalmıştı. Çocukların yaşadıkları travma ise dehşet verici bir boyuta ulaşmıştı. Sayıları 8 bine ulaşan genç evlilik mağdurları yetkililere seslenerek, kendileri hakkında bir düzenleme yapılmasını beklerken, genç evlilik mağdurlarına ilişkin yasa tasarısının 2. yargı paketi ile TBMM gündemine geleceği mağdurlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Babalar tecavüzle suçlanıyor

Yürürlükte bulunan yasaya göre genç yaşta evlenen erkekler, 'erken yaşta evlilik ve cinsel istismar suçu' kapsamında ceza alıyorlar. Adalet Bakanlığı tarafından net bir sayı verilmesede erken yaşta evlilik yüzünden cezaevlerinde yaklaşık olarak 4 bin erkek bulunuyor.

Genç evlilik mağdurlarının sorunları aslında 2016 yılında düzenlenen bir çalışma ile giderilmeye çalışılmış fakat muhalefetin cinsel istismar baskısı nedeniyle askıya alınmıştı. Mağdurların sorunlarını çözecek olan, 2. yargı paketi ile TBMM’ye gelecek olan tasarıyla çocuklar babalarına kavuşabilecek.

Mısır medyası Türkiye’ye saldırdı

Mısır'da yayınlanan "El - Vatan Gazetesi" yeni düzenlemeyi adeta tecavüzcelerin affedileceği şeklinde duyurdu. Gazetede yayınlanan haberde "Hukuk Türkiye'de tartışmalara yol açıyor .. Kıza tecavüz edin ve evlenip ceza almaktan kurtulun" başlığıyla duyurdu.

Haberde, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), tecavüzcünün kurbanı ile evlenmesi halinde tecavüz cezasından kaçınmayı sağlayacak bir yasa taslağı sürmeye çalışıyor, bu Türkiye için iç ve dış olarak yaygın tartışmalara yol açıyor." denildi.

 

 Yunus Bayar    yeniakit.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2020 12:24

İLGİLİ HABERLER