Gündem
  • 11.10.2005 00:05

MİSYONERLERİN FOYASINI HABERCİLER ORTAYA ÇIKARDI...

İHSAN SENİR
ERZİNCAN - Erzincan'da, vatandaşlara İncil ile Mesih İsa'nın Yaşamı isimli CD'yi dağıtan 4'ü bayan, 5 Güney Afrikalı misyonerin foyası, yerel televizyoncuların sıkı takibi sonucu ortaya çıktı.


Bugün teravih namazı sırasında halkın yoğun olarak yaşadığı yerlerde özellikle çocuklara Türkçe İncil ve CD dağıtıldığını haber alan yerel Ert Televizyonu'nun haber ekibi, İncil'in dağıtıldığı yerlerde araştırma yaptı. Bu sırada misyonerlerin Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı civarında bulunduğunu öğrenen haberciler, bir süre sonra Güney Afrikalı misyonerlerle karşılaştı. Kendilerinin turist olduğunu söyleyen misyonerlere Türkçe sorular yönelten mahalli TV'de yayınlanan "Haberiniz Olsun" programının yapımcısı Semih Peker, bir kadın misyonerin şalının altında poşet içerisinde sakladığı İncilleri ortaya çıkardı. İncillerin ortaya çıkması üzerine yüz ifadeleri değişen misyonerler, bir süre sonra polis minibüsüne bindirilerek, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Haklarında işlem yapılmayan misyonerlerin daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.


Olup biteni meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar, bu tür misyonerlik faaliyetleri için özellikle Ramazan ayının seçilmesinin kasıtlı olduğunu belirterek, tepkilerini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER