Gündem
  • 31.5.2013 14:09

MİT CHP'yi faka mı bastırdı?

Atıcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın alkol fişlemesine başladığını iddia ederek, ''Bakanlık asli görevini bırakmış, 'fişleme bakanlığı' haline gelmiştir" iddiasında bulundu.

Bakanlığın kimin, hangi alkollü içkiyi ne kadar içtiğini aile hekimlerine sordurduğunu öne süren Atıcı, şunları söyledi:

"Kişisel her türlü mahrem bilgiyi toplamaya çalışan iktidar, kişisel bilgilerin korunması kanunu olmadığını bildiği için milletvekilleri, bakanlar, aileleri, bakmakla yükümlü olduğu kişilere korunma sağlıyor. Yani vekillerin ve yakınlarının kişisel bilgileri mahrem ancak halkın bilgileri ortada. Sağlık hizmeti gibi en temel insan haklarından birini alırken, halkın fişlenmesini istemiyoruz. Halkın sağlığı istismar edilerek anayasaya rağmen kişisel veriler toplanamaz. Uluslararası sigorta şirketleri, ilaç şirketlerine pazarlanan sağlık hizmetlerinden sonra şimdi de uluslararası  alkol şirketlerinin oyuncağı olmamak için Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulamadan derhal elini çekmesi ve halkımızdan özür dilemesi gerekmektedir."

Atıcı, bir gazetecinin, Suriye ziyareti konusunda, "Mihmandarla ilgili MİT'ten size uyarı geldi mi?" diye sorarak, Şamil Tayyar'ın, "bu gerekçeyle CHP kapatılabilir" iddiasını hatırlatması üzerine, CHP'nin bu devleti kuran, bu devletin bekası için ciddi çaba sarfeden anayasal bir kuruluş, bir siyasi parti olduğunu ifade etti.

Bu konuda bir polemiğe girmenin çok uygun olmadığını dile getirerek, "Eğer bizim uyarılmamız gerekiyorsa mutlaka MİT'in bizi uyarması  gerekirdi" dedi.

Atıcı, "Reyhanlı'da öldürülen  52 kişinin sorumlusu Başbakandır. Bunu gizlemek için , 'karede öteki varmış, beriki varmış.' Ben iddia ediyorum, Başbakan ve heyeti o iyi günlerinde Suriye'de görüşmeler yaptığında  kurcalayın belki de bu adamın resmi yine çıkar . 'MİT söylemeli miydi,  MİT CHP'yi faka mı bastırdı. Reyhanlı'nın planlayıcısı şoför bilmem kimle ilişkiye girmiş.'... Bunlar bir tek kelimeyle izah edilebilir acizlik. Bunun sorumlusu Başbakan'dır. Burada ölen her insanın sorumlusu Başbakan'dır" diye konuştu.

Genel Kurul'a gaz bombası kapsülü getirdiğinin hatırlatılması üzerine Atıcı, bu protestoyu ilk defa yapmadığını ifade etti.

En çok gaz yiyen milletvekilerinden biri olduğunu ifade eden Atıcı, "O gösterdiğim patlamış olan kapsül Barış Barışık'ı sakat eden  kapsüldür. O sırada polislerden bir tane patlamamış kapsül  düşmüştü. Onu da ziyan olmasın, devletin parası boşa gitmesin diye hükümete teslim ettim" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER