Gündem
  • 29.3.2021 12:23

MİT ve TSK'dan Kandil'e operasyon!.. Ele başı öldürüldü

MİT ve TSK'nın Irak kuzeyindeki Kandil'de düzenlediği operasyonda, PKK/KCK'nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın etkisiz hale getirildi.

MİT ve TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de düzenlediği operasyonda PKK/KCK'nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın etkisiz hale getirildi.

Son dakika: MİT ve TSK'dan ortak operasyon! Terör örgütü üyesi Ömer Aydın etkisiz hale getirildi

Alınan bilgiye göre, 1999 yılından bu yana örgüt içerisinde faaliyet yürüten PKK/KCK'nın Irak-İran sınırında gerçekleştirdiği insan ve silah kaçakçılığı ile uyuşturucu trafiğinin sorumluları arasında yer alan "Renas Aydın" kod adlı Ömer Aydın, farklı bölgelerden intikal eden istihbarat bilgilerini analiz eden MİT tarafından adım adım takibe alındı.

PKK/KCK'nın üst düzey kadrolarını yerel istihbarat ağı ile takip eden MİT birbirinden ve faaliyetlerinden tamamen habersiz "istihbarat şebekelerini" de bu operasyonda kullandı.

2 Şubat 2021'de bölgede uygun şart ve koşullar oluşunca TSK ile eş güdüm halinde gerçekleştirilen operasyonda terörist Ömer Aydın etkisiz hale getirildi.

Sözde gümrük faaliyetleriyle PKK/KCK'ya haraç toplayan terörist Aydın'ın aynı zamanda örgütün en güvendiği isimler arasında yer aldığı belirtildi.


Terörist Ömer Aydın'ın, PKK/KCK'nın Irak-İran sınırında insan ve silah kaçakçılığı ile uyuşturucu trafiğinin sorumluları arasında yer aldığı öğrenildi
 

TSK VE MİT ÖRGÜTÜN GELİR UNSURUNA DARBE VURUYOR

Gittikçe artan sayısal nitelik, derinlik ve kişinin özeline dayanan başarılı bir değerlendirme yapmak lazım. Şahsın görevi farkındaysanız TSK ve MİT yalnızca örgütün terör kısmında olan yani eylem yapan kısmından daha çok gelir elde ettiği yurt dışında istihbarata faaliyetlerini yürüttüğü birimlere karşı operasyon düzenliyor.

Bu birimlerim çoğunluğu elde ettiği kaynakları Suriye’ye aktarıyor. Yalnızca PKK’ya bir operasyon icra edilmiyor, KCK’da yer alan PYD’ye de bir operasyon yapılmış oluyor.

Bu da örgütün ister Suriye İster Irak İster Türkiye’de olsun bu bölgede faaliyetleri olan kişileri de etkiliyor.

MİT VE TSK OPERSAYONLARINI ARTIYOR! TSK TERÖRLE MÜCADELEDE DÖNÜŞÜM MÜ YAŞADI?

Size bu imkan kabiliyetini sağlayacak olan değişimlerin olması lazım MİT’in dönüştürülmesiyle birlikte yaşanılan sürecin bir parçası bu. Eskiden yapılan operasyonlar MİT tarafından tek başına yapılıyordu. Şimdi ise dış operasyon yapma yeterliliğine sahip olan vurucu gücü içinde barındırıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 29.3.2021 17:27

İLGİLİ HABERLER