Dünya
  • 27.1.2009 00:14

MITCHELL'IN PROGRAMINDA TÜRKİYE YOK!..

WASHINGTON - ABD'nin yeni Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, bugünden başlayarak 3 şubat tarihine kadar Orta Doğu ve Avrupa'yı kapsayan bir ziyarete çıkıyor.
Mitchell, bölge ülkelerinde üst düzey yetkililerle buluşacak ve Gazze'deki durum ile barış sürecini tartışacak. Mitchell'ın ziyaret edeceği ülkeler arasında Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan bulunuyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Robert Wood, düzenlediği günlük basın toplantısında, ''ABD yönetimi, aktif ve agresif bir şekilde, İsrail ile Filistinlilar arasında kalıcı bir barış arayışında'' dedi.
Mitchell'a ziyaretinde, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri eşlik edecek.
Wood, Mitchell'ın ziyaretinde, Gazze'de ateşkesin güçlendirilmesi, Hamas'ın yeniden silahlanmasına engel olacak şekilde silah kaçakçılığının önlenmesi, sınır geçişlerinin yeniden açılmasına yardım etmek ve Gazze'deki Filistin halkının insani ihtiyaçlarının hemen ve etkili bir şekilde karşılanabilmesinin yollarını geliştirmek yönünde çalışacağını söyledi.
Mitchell'ın ziyaretinin Suriye'yi de kapsayıp kapsamadığı sorusu üzerine Wood, hiçbir ülkeyi seçenekler arasından çıkarılmadığını, halen seyahat programı üzerinde çalışıldığını ve bazı yerlerin eklenebileceğini kaydetti.
George Mitchell'ın uçağının Türkiye'ye uğramasının söz konusu olup olmadığı sorusuna karşılık da Wood, ''Seyahat planı biraz daha geliştirilebilir, ama bu noktada elimde daha fazla bir şey yok'' demekle yetindi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:49

İLGİLİ HABERLER