Gündem
  • 7.4.2017 00:05

MİT'ten Adil Öksüz bombası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz'e ilişkin sorularının ardından MİT'ten yanıt geldi. MİT Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada "Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır" denildi.

Açıklamada "Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

MİT Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, "ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır." denildi.

MİT'in internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

Son günlerde Ana Muhalefet Partisi tarafından gündeme getirilen ve iddiaların FETÖ/PDY Örgütü'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini s görülmektedir. 

Teşkilatımız, yabancı güçler ve terör örgütlerince uygulanan bu tür psikolojik harp odaklı iddiaları muhatap almamaktadır. Buna karşın, tarihin kaydettiği bu olağanüstü günlerde, bu iddiaların Ana Muhalefet Partisi tarafından da gündeme getirilmesi cevap verme zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.

Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatına çalışmamıştır. Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır. 

ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eşzamanlı olarak paylaşılmıştır.

Bu itibarla: FETÖ/PDY Örgütü tarafından dile getirilen mesnetsiz iddiaların, Ana Muhalefet Partisi tarafından da dillendirilmesi, FETÖ/PDY mücadelesine olumlu bir katkı sağlamadığı gibi milli güvenliğimize de zarar vermektedir.

MİTten Adil Öksüz hakkında son dakika açıklaması

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kritik ismi Adil Öksüz hakkında şu soruları yöneltmişti. "Adil Öksüz’ü ben açıkladım daha kimi açıklayayım. Adil Öksüz’ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti? Başbakanlık talimat verecek bakacaklar devletin hangi kurumu ithal etti. İki telefonu vardı, GPS cihazı vardı elinde. Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı?"

 

Güncellenme Tarihi : 7.4.2017 00:07

İLGİLİ HABERLER