Bilim
  • 22.3.2019 15:17

Moda Influencer’leri Neden Önemli

Reklam sektöründe her zaman farklı bir yöntem ön plana çıkmıştır. Talep ve ihtiyaç doğrultusunda gelişen durumlar, pazarlama piyasasını doğrudan etkilemektedir. İnternet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte adını duyuran moda influencer aslında aşina olunan bir kavramdır. Kişilerin ilgi alanına göre reklam sunumu yapan influencer piyasası, günden güne kendini geliştirmektedir. Bu gelişimde, profesyonel hizmet veren ajansların da rolü büyüktür.

İnfluencer, pratik olarak herkes tarafından bilinse de kavram olarak daha az bilinmektedir. Ünlü kişi ya da çeşitli sosyal medya hesapları tarafından yapılan reklamlar, hedef kitleye doğrudan ulaşmaktadır. Güvenilir bir algı oluşturduğu için kişileri yönlendirme potansiyeli daha yüksek olan kişiler, reklam piyasası tarafından kullanılır. Örneğin; oyun tanıtımı yapmak isteyen herhangi bir firma, oyun ile ilgili paylaşımlar yapan kişi aracılığı ile reklam yaptığında olumlu sonuç alma olasılığı yüksektir. Yine aynı hesapta kozmetik üzerine reklam yapılırsa, aynı şekilde olumsuz bir sonuç alınacaktır. Dolayısıyla günümüz çağında hedef kitleyi doğru bir şekilde belirlemek ve doğrudan ona hitap edebilmek önemli bir boyut kazanmaktadır.

Birçok firma ve ürün tarafından kullanılan bu pazarlama yöntemi, moda dünyasının da odak noktalarından biri olmaktadır. Dijital dünyaya özgü her türlü ürünün pazarlaması için kullanılırken moda sektörü de akla gelen ilk isimlerden biri olacaktır. Bu aşamada daha etkin bir sonuç alabilmek için profesyonel influencer ajansları ile iş birliği yapılabilir. İletişim kurulduğu takdirde sürecin tüm sorumluluğu ajansa yüklenecek, hızlı ve kaliteli bir sonuç alınacaktır.

Moda sektörü kapsamında değerlendirilebilecek ürünlere ayakkabı, çanta, giyim ürünleri vs. verilebilir. Kadın ya da erkek giyimi ile ilgili olan her türlü kıyafet, aksesuar tanıtımı bu pazarlama sektörünün ilgi alanına girmektedir. Her türlü sosyal medya platformu üzerinden tanıtımı yapılabilecek olan bu ürünler, geniş bir kitleye hitap etmektedir. En az 10000 gibi bir takipçi sayısının kriter koşulduğu bilinmektedir. Takipçi sayısı arttıkça reklam maliyeti de artış gösterecektir. Fenomen tarafından, tavsiye şeklinde yapılan tanıtımlar, kişileri etkilemekte ve örnek alınmaktadır.  Fiyat ve içerik  hakkında daha detaylı bilgiyi influncer pazarlama elemanları sunacaktır.

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com/

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2019 15:19

İLGİLİ HABERLER